Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Γαλλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 0:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Γαλλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Γαλλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Στην πίστα Λε Μαν μεταφέρεται η δράση του MotoGP το αγωνιστικό τριήμερο 12-14 Μαΐου.

Advertisement
Advertisement

Φτάσαμε αισίως στα μέσα Μαΐου και πλέον η ευρωπαϊκή φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP έχει ξεκινήσει για τα καλά. Μετά την Χερέθ και το Ισπανικό GP, σειρά παίρνει το Λε Μαν και το Γαλλικό GP με τους αναβάτες και τις ομάδες να έχουν ζεσταθεί πλέον καλά από τα πρώτα τέσσερα Grand Prix.

Το αγωνιστικό τριήμερο λοιπόν 12-14 Μαΐου πραγματοποιείται ο 5ος γύρος του θεσμού με την κατάσταση στη βαθμολογία να έχει αλλάξει. Πλέον στην κορυφή βρίσκεται ο Πέκο Μπανάια με την Ducati, έπειτα από την πειστική νίκη του στη Χερέθ πριν από δύο εβδομάδες, με τον Μάρκο Μπεζέκι να έχει υποχωρήσει στη 2η θέση και τον εκπληκτικό Μπραντ Μπίντερ με την KTM να έχει ανάβει στην 3η θέση.

Advertisement
Advertisement

Ίσως το πιο σημαντικό νέο οδεύοντας προς το GP της Γαλλίας είναι η επιστροφή του Μαρκ Μάρκεθ στους αγώνες. Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις που έδειξαν ότι το χέρι του είναι πλέον σε καλή κατάσταση και θα οδηγήσει ξανά την Honda του στο Λε Μαν. Παράλληλα με το νέο της επιστροφής του Μάρκεθ, ήρθε ακόμα ένα νέο που αφορά τον Ισπανό. Η ποινή που είχε δεχτεί στο Πορτιμάο τελικά δεν θα ισχύσει καθώς το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) έκανε δεκτή την έφεση που κατάθεσε.

Στο Λε Μαν για μια ακόμα φορά θα έχουμε απουσίες τραυματισμένων αναβατών. Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα για δεύτερη φορά φέτος τραυματίζεται και θα χάσει το GP της Γαλλίας. Ο Πορτογάλος και πάλι χτυπήθηκε από άλλον αναβάτη στην Ισπανία με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ώμο του και να μείνει εκτός δράσης. Επίσης, ο Ένεα Μπαστιανίνι συνεχίζει την αποθεραπεία του και θα επιστρέψει στο Μουτζέλο. Τη θέση του Ιταλού θα πάρει ένας παλιός γνώριμος του MotoGP, ο Ντανίλο Πετρούτσι ο οποίος θα φορέσει ξανά τα χρώματα της εργοστασιακής ομάδας της Ducati.

Προβλέψεις GP Γαλλίας

Advertisement

Κανονικά, στο Grand Prix της Γαλλίας οι τοπικοί αναβάτες θα είχαν τον πρώτο λόγο. Και εντάξει, ο Γιόχαν Ζάρκο έχει δείξει σημάδια ταχύτητας και αποτελεσματικότητας φέτος, αλλά ο Φάμπιο Κουαρταράρο κάθε άλλο παρά ανταγωνιστικός είναι. Ο αναβάτης της Yamaha δεν έχει δείξει φέτος ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τις Ducati, Aprilia και KTM, κάτι που σημαίνει ότι στο Λε Μαν θα συνεχίσει τις μέτριες εμφανίσεις.

Advertisement

Φαβορί για τη νίκη στη Γαλλία είναι ο Πέκο Μπανάια που είναι αρκετά φορμαρισμένος, ενώ μαζί του στη μάχη θα είναι τόσο ο Μάρκο Μπεζέκι, όσο και οι αναβάτες της Aprilia, Μάβερικ Βινιάλες και Αλέιξ Εσπαργκαρό. Για τη νίκη δεν πρέπει να αποκλείσουμε τους αναβάτες της KTM Μπραντ Μπίντερ και Τζακ Μίλερ οι οποίοι έχουν κάνει θαυμάσιες εμφανίσεις μέχρι στιγμής. Για το βάθρο θα πρέπει να έχουμε το νου μας τόσο στον Μαρκ Μάρκεθ, όσο και στον Άλεξ Ρινς με τις Honda, ενώ οι Μαρτίν, Άλεξ Μάρκεθ και Μαρίνι θα είναι στο κόλπο.

Πρόγραμμα GP Γαλλίας

Παρασκευή 12 Μαΐου

Advertisement

11:45 – Ελεύθερες Δοκιμές 1
16:00 – Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 13 Μαΐου

11:10 – Ελεύθερες Δοκιμές 3
11:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές 1
12:15 – Κατατακτήριες Δοκιμές 2
16:00 – Αγώνας Sprint

Κυριακή 14 Μαΐου

12:00 – Αγώνας Moto3
13:15 – Αγώνας Moto2
15:00 – Αγώνας MotoGP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται ενδοεπικοινωνία στο MotoGP
MotoGP: Ο «Γιατρός» αποθεώθηκε στη Χερέθ (+video)

MotoGP Ισπανίας Sprint: Οι Red Bull KTM έβγαλαν φτερά!