Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ισπανίας Sprint: Οι Red Bull KTM έβγαλαν φτερά!

Ελλάδα 1:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ισπανίας Sprint: Οι Red Bull KTM έβγαλαν φτερά!

NEWSMOTO

MotoGP Ισπανίας Sprint: Οι Red Bull KTM έβγαλαν φτερά!

NEWSMOTO

Τεράστια νίκη στον αγώνα Sprint για τον Μπράντ Μπίντερ, στο βάθρο και ο Τζακ Μίλερ με τη δεύτερη Red Bull KTM.

Advertisement
Advertisement

Η εκκίνηση του αγώνα Sprint στην πίστα Χερέθ της Ισπανίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ήταν επεισοδιακή καθώς τέσσερις αναβάτες συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να βγει κόκκινη σημαία και να έχουμε διακοπή. Στην επανεκκίνηση παρόλα αυτά όλα κύλησαν ομαλά και ο αγώνας ήταν άκρως εντυπωσιακός με πρωταγωνίστριες τις πορτοκαλί μοτοσικλέτες της Red Bull KTM.

Από την πρώτη στροφή οι αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας KTM, Μπράντ Μπίντερ και Τζάκ Μίλερ μπήκαν μπροστά και οδήγησαν τον αγώνα. Η μάχη τους ήταν επική και πολλές φορές αντάλλαξαν θέση μέχρι που τελικά ο Αυστραλός έκανε ένα μικρό λάθος και επέστρεψε στον αλάνθαστο Μπίντερ να κερδίσει τον αγώνα. Αυτή είναι η δεύτερη νίκη του Μπίντερ σε αγώνα Sprint φέτος, ενώ είναι η πρώτη φορά φέτος που οι εργοστασιακές KTM είναι μαζί στο βάθρο.

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati. Ο Ιταλός δεν είχε το ρυθμό των KTM, ωστόσο ακολούθησε από κοντά τις αυστριακές μοτοσικλέτες και στο τέλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μίλερ για να πάρει την 2η θέση κλείνοντας παράλληλα στους 3 βαθμούς τη διαφορά στη βαθμολογία. Το βάθρο τέλος, συμπλήρωσε ο Τζακ Μίλερ σε έναν εκπληκτικό αγώνα.

Advertisement

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Χόρχε Μαρτίν με την Pramac Ducati και την εξάδα έκλεισαν οι Μιγκέλ Ολιβέιρα με Aprilia και Ντάνι Πεντρόζα (wildcard) με KTM. Στους βαθμούς κατάφεραν να μπουν επίσης οι Βινιάλες, Ζάρκο και Μπεζέκι. Σημαντικότερες απώλειες στη διάρκεια του αγώνα ήταν εκείνες των Αλέιξ Εσπαργκαρό από την pole position και Άλεξ Μάρκεθ με την Gresini Ducati. Στη 12η θέση έμεινε ο Φάμπιο Κουαρταραρό με την Yamaha, ενώ πρώτη Honda ήταν του Άλεξ Ρίνς στην 13η θέση.

Advertisement

Την Κυριακή στις 16:00 πραγματοποιείται το Grand Prix της Ισπανίας.

Αποτελέσματα Sprint

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP: Χάος στην εκκίνηση του αγώνα Sprint (+video)
MotoGP Ισπανίας QP: Το ψιλοβρόχι έφερε τον Εσπαργκαρό στην pole
MotoGP Ισπανίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις