Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Δοκιμές Portimao: Πιάστε την Ducati

Ελλάδα 7:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Δοκιμές Portimao: Πιάστε την Ducati

NEWSMOTO

MotoGP Δοκιμές Portimao: Πιάστε την Ducati

NEWSMOTO

Η Ducati κυριάρχησε στις τελευταίες δοκιμές προετοιμασίας στην Πορτογαλία.

Advertisement
Advertisement

Το διήμερο 11-12 Μαρτίου ήταν η τελευταία ευκαιρία των εργοστασίων να κατασταλάξουν στις μοτοσικλέτες και τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιήσουν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς MotoGP του 2023. Οι δοκιμές στο Portimao της Πορτογαλίας απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι η Ducati θα είναι και πάλι η μοτοσικλέτα – σημείο αναφοράς, με τις υπόλοιπες απλά να προσπαθούν να καλύψουν το έδαφος όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Στην Πορτογαλία, χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί ήταν ότι στο τέλος του διημέρου στην πρώτη δεκάδα είχαμε 7 Ducati με τον πρωταθλητή Pecco Bagnaia να κυριαρχεί. Ο Ιταλός «έσπασε» τα χρονόμετρα την Κυριακή σημειώνοντας χρόνο 1:37.968 και δείχνοντας ότι η GP23 είναι ακόμα πιο κοντά στις οδηγικές του προτιμήσεις.

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Johann Zarco με την Ducati της Pramac, ενώ οι δύο αναβάτες της VR46, Luca Marini και Marco Bezzecchi μαζί με τον έτερο εργοστασιακό αναβάτη των κόκκινων Enea Bastianini έκλεισαν την εξάδα. Αν δεν τραυματιζόταν και ο Fabio Di Giannantonio και δεν είχε αποσυρθεί τη δεύτερη ημέρα, τότε και οι οκτώ Ducati θα ήταν στην πρώτη δεκάδα.

Advertisement

Ανάμεσα στους αναβάτες της Ducati, ο μοναδικός που κατάφερε να τους χαλάσει το πάρτι ήταν ο Fabio Quartararo με την εργοστασιακή Yamaha. Ο Γάλλος αναβάτης παρότι φάνηκε απογοητευμένος μετά το τέλος της πρώτης ημέρας, τονίζοντας μάλιστα ότι «έχουμε μείνει πολύ πίσω», κατάφερε να βρει κάτι καλό με το μαλακό ελαστικό της Michelin και να σημειώσει έναν πολύ ανταγωνιστικό χρόνο. Ο Quartararo έφυγε από την Πορτογαλία συγκρατημένα αισιόδοξος, αλλά γνωρίζει καλά ότι για να κερδίσει τις Ducati θα χρειαστεί κάτι πολύ περισσότερο.

Advertisement

Ταχύτερη Aprilia στην κατάταξη του τριημέρου ήταν η εργοστασιακή του Aleix Espargaro μόλις στην 10η θέση, ενώ ταχύτερη KTM ήταν εκείνη του Brad Binder στην 9η θέση. Στο στρατόπεδο της Honda, τα πράγματα παραμένουν θολά με τους αναβάτες της Repsol Honda και την LCR Honda να μένουν εκτός δεκάδας έχοντας αρκετό δρόμο μπροστά τους να διανύσουν.

Advertisement

Οι δοκιμές τελείωσαν και πλέον το πρωτάθλημα είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Ο πρώτος αγώνας πραγματοποιείται στο Portimao της Πορτογαλίας το τριήμερο 24-26 Μαρτίου.

Αποτελέσματα δοκιμών Portimao.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP: Ο εφιάλτης του Alex Rins (+video)
Aprilia MotoGP 2023: Υψηλές προσδοκίες (+video)
Mooney VR46 MotoGP: Σε ρόλο σκηνοθέτη ο Valentino Rossi (+video)