Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Aprilia MotoGP 2023: Υψηλές προσδοκίες (+video)

Ελλάδα 8:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Aprilia MotoGP 2023: Υψηλές προσδοκίες (+video)

NEWSMOTO

Aprilia MotoGP 2023: Υψηλές προσδοκίες (+video)

NEWSMOTO

H Aprilia παρουσίασε την αγωνιστική της ομάδα για το 2023 με μεγάλες προσδοκίες.

Advertisement
Advertisement

Το 2022 ήταν χρονιά αποκάλυψης για την Aprilia στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP καθώς η ομάδα παρουσίασε μια πολύ ανταγωνιστική μοτοσικλέτα. Ο Aleix Espargaro κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη για την ομάδα, να βρίσκεται συνεχώς ανάμεσα στους κορυφαίους και τελικά να παλέψει για τον τίτλο σχεδόν μέχρι τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Οι προσδοκίες λοιπόν για το 2023 είναι πολύ υψηλές και όχι άδικα. Το εργοστάσιο από το Noale έχει μια πολύ ανταγωνιστική μοτοσικλέτα η οποία στις πρόσφατες δοκιμές της Μαλαισίας φάνηκε να είναι και πάλι ανάμεσα στις κορυφαίες. Παράλληλα, για το 2023 θα έχει την επιπλέον βοήθεια της νέας δορυφορικής ομάδας RNF Aprilia με δύο ταλαντούχους αναβάτες να δίνουν πληροφορίες για βελτίωση της μοτοσικλέτας.

Advertisement
Advertisement

Η Aprilia παρουσίασε τα χρώματα της μοτοσικλέτας του 2023 στην Πορτογαλία, λίγες ώρες πριν την έναρξη των τελευταίων δοκιμών χειμώνα στο Portimao. Οι Aleix Espargaro και Maverick Vinales έβαλαν τα καλά τους και μας έδειξαν τη νέα RS-GP, η οποία είναι και πάλι σε μαύρο χρώμα, με λευκές, κόκκινες και μοβ πινελιές.

 

Advertisement

Ο Μάσιμο Ρίβολα, CEO της Aprilia Racing, δήλωσε: «Η εξέλιξή μας είναι αναμφισβήτητη, όπως και το πόσο γρήγορα βελτιωθήκαμε. Είναι κάτι που δεν προέκυψε τυχαία. Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι μεγαλύτερη με την προσθήκη της δορυφορικής ομάδας, η οποία, ενώ από τη μια πλευρά θα μας επιτρέψει να έχουμε πολύ περισσότερες διαθέσιμες πληροφορίες, θα αποτελέσει επίσης σημαντικό δοκιμαστικό εργαλείο για την οργανωτική και αναλυτική μας ικανότητα. Θα είμαστε υπό μεγαλύτερη πίεση και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο σχήμα που συνεπάγεται νέες προκλήσεις για ομάδες και αναβάτες, αλλά έχουμε προετοιμαστεί καλά και πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε τη σεζόν του πρωταθλήματος με εξαιρετικά υψηλό κίνητρο. Στόχοι; Να τα πάμε καλύτερα από πέρυσι».

Advertisement

Βίντεο παρουσίασης της ομάδας Aprilia MotoGP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP: Ο εφιάλτης του Alex Rins (+video)
Mooney VR46 MotoGP: Σε ρόλο σκηνοθέτη ο Valentino Rossi (+video)
Ιδού η ομάδα GasGas Tech3 του MotoGP (+video)

Advertisement