Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Αργεντινής: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 13:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Αργεντινής: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Αργεντινής: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Από την Πορτογαλία στην Αργεντινή για τον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς ανάσα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP συνεχίζεται το προσεχές τριήμερο 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου για το δεύτερο γύρο του θεσμού. Η πίστα Termas de Rio Hondo στην Αργεντινή θα φιλοξενήσει αναβάτες και ομάδες οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν ξανά τις μοτοσικλέτες τους και να συνεχίσουν τη δουλειά χαρίζοντας για μια ακόμα φορά άφθονο θέαμα στους φίλους των δύο τροχών.

Ο πρώτος αγώνας στην Πορτογαλία δημιούργησε μεγάλη ένταση τόσο εντός πίστας, αλλά κυρίως εκτός πίστας. Ο αγώνας Sprint ήταν εντυπωσιακός με πολλές μάχες στα όρια του νόμιμου, ενώ ο κανονικός αγώνας της Κυριακής ήταν επίσης δυνατός με ανατροπές, προσπεράσεις και φυσικά νικητή των πρωταθλητή Pecco Bagnaia.

Παράπονα και γκρίνια

Advertisement
Advertisement

Τα παράπονα ωστόσο για το φορτωμένο πρόγραμμα πλέον που έχει το τριήμερο και για τον κίνδυνο που υπάρχει για την ασφάλεια των αναβατών ήταν έντονα. Η αρχή έγινε με το τρομακτικό ατύχημα του Pol Espargaro το οποίο έστειλε τον Ισπανό αναβάτη στο νοσοκομείο καθώς δεν υπήρχε προστατευτικό στρώμα στην μπαριέρα που χτύπησε, έπειτα ήρθε η σύγκρουση και ο τραυματισμός του Enea Bastianini με τον Luca Marini στον χαοτικό Sprint Race και το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Marc Marquez όταν μετά από ένα φοβερό λάθος έπεσε πάνω στους Jorge Martin και Miguel Oliveira τραυματίζοντας τον εαυτό του και τους άλλους αναβάτες.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν στην Αργεντινή να έχουμε σημαντικές απουσίες όπως αυτές των Marc Marquez (σπασμένο δάχτυλο), Migeul Oliveira (πρησμένο πόδι), Pol Espargaro (πολλαπλά χτυπήματα) και Enea Bastianini (κάταγμα στον ώμο), ενώ τραύμα στο πόδι έχει και το Jorge Martin ο οποίος όμως θα αγωνιστεί στην Αργεντινή.

Σίριαλ η ποινή του Marc Marquez

Advertisement

Όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό, οι Αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Marquez με ποινή διπλής Διέλευσης Μεγάλου Γύρου στον αγώνα της Αργεντινής. Προέκυψε όμως ένα πολύ λεπτό ζήτημα που έχει να κάνει με το πότε θα εκτίσει την ποινή του ο Marquez. Ο Ισπανός θα χάσει τον αγώνα της Αργεντινής λόγω τραυματισμού και βάσει κανονισμού, διαγράφεται και η ποινή του. Δύο μέρες όμως μετά την εφαρμογή της ποινής οι Αγωνοδίκες προχώρησαν σε μια αναβάθμιση της ποινής αναφέροντας ότι ο Marquez θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του στον επόμενο αγώνα που θα πάρει μέρος.

Αμέσως η Repsol Honda διαμαρτυρήθηκε για την αλλαγή καθώς είναι αντίθετη με τους κανονισμούς. Το HRC προχώρησε σε έφεση της απόφασης καθώς οι κανονισμοί αναφέρουν ρητά ότι η ποινή που επιβάλλεται είναι οριστική και μη ανατρέψιμη. Η έφεση θα εξεταστεί την Παρασκευή στην πίστα Termas de Rio Hondo. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι το βιβλίο των κανονισμών του MotoGP έχει σοβαρές «τρύπες» και πρέπει να ανανεωθεί.

Advertisement

Προβλέψεις για το GP της Αργεντινής

Στην Πορτογαλία ο Pecco Bagnaia επιβεβαίωσε ότι είναι ο πρωταθλητής κατακτώντας τη νίκη στους δύο αγώνες. Στην Αργεντινή είναι σαφώς το φαβορί για τη νίκη, ωστόσο τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά όσο στο Portimao. Οι Aprilia των Aleix Espargaro και Maverick Vinales θα βάλουν δύσκολα στον πρωταθλητή της Ducati και δεν αποκλείεται να έχουμε το πρώτο «1-2» του εργοστάσιου από το Noale σε μια πίστα με γρήγορες στροφές και χαμηλό επίπεδο πρόσφυσης.

Στη μάχη της νίκης αναμένεται να είναι οι αναβάτες της Pramac με τους Martin και Zarco να είναι ικανοί για όλα. Το βάθρο θα είναι υπόθεση των KTM με τον πολύ ανεβασμένο Jack Miller, της Yamaha με τον απογοητευμένο Fabio Quartararo, αλλά και των ταλαντούχων αναβατών της Mooney VR46 Ducati, Marco Bezzecchi και Luca Marini. Τέλος, να έχετε το νου σας στον Alex Marquez γιατί είναι πάντα δυνατός στην Αργεντινή.

Πρόγραμμα GP Αργεντινής

Παρασκευή 31 Μαρτίου

16:45 – Ελεύθερες Δοκιμές 1
21:00 – Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 1 Απριλίου

16:10 – Ελεύθερες Δοκιμές 3
16:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές 1
17:15 – Κατατακτήριες Δοκιμές 2
21:00 – Αγώνας Sprint

Κυριακή 2 Απριλίου

17:00 – Αγώνας Moto3
18:15 – Αγώνας Moto2
20:00 – Αγώνας MotoGP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νοσοκομείο κατάντησε το MotoGP
MotoGP Πορτογαλίας: Εμφατική νίκη Bagnaia, τρομερό λάθος Marquez
MotoGP 2023: Το πρωτάθλημα αρχίζει!