Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Πορτογαλίας: Εμφατική νίκη Bagnaia, τρομερό λάθος Marquez

Ελλάδα 18:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Πορτογαλίας: Εμφατική νίκη Bagnaia, τρομερό λάθος Marquez

NEWSMOTO

MotoGP Πορτογαλίας: Εμφατική νίκη Bagnaia, τρομερό λάθος Marquez

NEWSMOTO

Ο Pecco Bagnaia ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα της Κυριακής στο Portimao με την Ducati.

Advertisement
Advertisement

Ο Pecco Bagnaia κατάφερε να επαναλάβει την επιβλητική εμφάνιση του Σαββάτου και να πάρει μια ακόμα νίκη στο Portimao. Ο Ιταλός από το ξεκίνημα είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα MotoGP, οδήγησε σταθερά στην πρώτη θέση και έφτασε σε μια πολύ άξια νίκη. Ο Ιταλός φεύγει από την Πορτογαλία με το απόλυτο στη βαθμολογία κατακτώντας και τις δύο νίκες του τριημέρου.

Πολύ δυνατή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Maverick Vinales με την εργοστασιακή Aprilia. Ο Ισπανός είχε πάρα πολύ δυνατό ρυθμό και δεν είχε πρόβλημα να ακολουθήσει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τον Bagnaia. Στους τελευταίους γύρους έκανε μια τελευταία προσπάθεια να παλέψει για τη νίκη, αλλά το πίσω ελαστικό της Michelin είχε καταστραφεί.

Advertisement
Advertisement

Το βάθρο συμπλήρωσε ο επίσης πολύ γρήγορος Marco Bezzecchi με την Mooney VR46 Ducati με τον Ιταλό να κάνει έναν μοναχικό αγώνα στο δεύτερο μισό. Μεγάλη μάχη δόθηκε για την 4η θέση μεταξύ των Zarco, Alex Marquez, Binder, Miller, Aleix Espargaro και Quartararo. Ο Johann Zarco τελικά επικράτησε με δυο τρομερές προσπεράσεις στον τελευταίο γύρο αφήνοντας τον Marquez και τις KTM πίσω του.

Ίσως η πιο καθοριστική στιγμή του αγώνα ήταν το ατύχημα του 3ου γύρου. Ο Marc Marquez είχε κάνει καλή εκκίνηση και βρισκόταν στην 4η θέση πίσω από τους Jorge Martin και Miguel Oliveira. Στην 3η στροφή της πίστας ωστόσο έχασε τον έλεγχο της Repsol Honda στα φρένα και έπεσε διαδοχικά πάνω στους Martin και Oliveira.

Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψει ο ίδιος, να αφήσει πεσμένο στο έδαφος τον Oliveira, ενώ ο Martin δεν έπεσε αλλά έμεινε στην τελευταία θέση. Ο Ισπανός ζήτησε συγνώμη από την ομάδα του και τους χιλιάδες Πορτογάλους που ήρθαν στο Portimao να δουν τον ήρωά τους, αλλά το λάθος του είναι βέβαιο ότι δεν θα περάσει χωρίς τιμωρία. Μάλιστα δεν απέφυγε τον τραυματισμό καθώς απέκτησε ένα κάταγμα στον καρπό και είναι αμφίβολος για τον επόμενο αγώνα.

Advertisement

Επόμενος αγώνας στην Αργεντινή σε μία εβδομάδα στην πίστα Termas De Rio Hondo στις 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου.

Αποτελέσματα Αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Πορτογαλίας Sprint: Η νίκη στον πρωταθλητή
MotoGP 2023: Το πρωτάθλημα αρχίζει!
MotoGP: Αυτή είναι η πρώτη δορυφορική ομάδα της Aprilia (+video)