Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Αραγονίας: Καυτός Bagnaia πήρε την pole στο Aragon

Ελλάδα 11:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Αραγονίας: Καυτός Bagnaia πήρε την pole στο Aragon

NEWSMOTO

MotoGP Αραγονίας: Καυτός Bagnaia πήρε την pole στο Aragon

NEWSMOTO

Ο Pecco Bagnaia επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και πήρε την pole position στην πίστα του Aragon.

Advertisement
Advertisement

Τα χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης στην πίστα Motorland Aragon ήταν το θέμα που απασχόλησε περισσότερο τους αναβάτες και τις ομάδες τις δύο πρώτες ημέρες του αγωνιστικού τριημέρου MotoGP. Πολλές πτώσεις, μεγάλη φθορά ελαστικών και δυσκολίες στο σωστό στήσιμο των μοτοσικλετών ήταν εκείνα που κυριάρχησαν και φυσικά προβλημάτισαν τους περισσότερους.

Εκείνος όμως που δεν φάνηκε να καταλαβαίνει τίποτα στο Aragon ήταν ο Pecco Bagnaia με την Ducati. Ο εξαιρετικά φορμαρισμένος Ιταλός (προέρχεται από 4 συνεχόμενες νίκες) είχε τον πρώτο λόγο στην ισπανική πίστα και με χρόνο 1:46.069 στην τελευταία του προσπάθεια πήρε την pole position. Στον αγώνα της Κυριακής ο Bagnaia είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά όλα θα κριθούν από την απόδοση των ελαστικών της Michelin. Αυτή ήταν η 5η φετινή pole για τον Bagnaia.

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο δεύτερος αναβάτης της εργοστασιακής Ducati, Jack Miller, ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία όλο το τριήμερο και είναι έτοιμος να παλέψει για τη νίκη την Κυριακή. Την πρώτη σειρά του αυριανού αγώνα έκλεισε ο Enea Bastianini με την Gresini Ducati. Ο Ιταλός, στην πρώτη του προσπάθεια σημείωσε έναν εξαιρετικό χρόνο που τον έφερνε στην κορυφή. Στο τέλος όμως οι αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας ήταν ταχύτεροι και άφησαν το Bastianini στην 3η θέση.

Advertisement

Από τη δεύτερη σειρά της σχάρας εκκίνησης την Κυριακή θα εκκινήσουν οι Aleix Espargaro με Aprilia, Johann Zarco με Ducati και Fabio Quartararo με Yamaha. Ο Espargaro, παρά τις δύο πτώσεις του την Παρασκευή, ανασκουμπώθηκε και κατάφερε να βρει τον τρόπο να γίνει ανταγωνιστικός και να μπει ανάμεσα στους πρώτους. Αντίθετα, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Quartararo επιβεβαίωσε ότι ο αγώνας της Ισπανίας θα είναι δύσκολος, καθώς η έλλειψη δύναμης της μοτοσικλέτας του δεν του επιτρέπει να «κοιτάξει στα μάτια» τις Ducati.

Advertisement

Στη δεκάδα μπήκαν επίσης οι Marco Bezzecchi (Ducati), Jorge Martin (Ducati), Alex Rins (Szuuki) και Brad Binder (KTM). Από την 13η θέση του grid θα εκκινήσει τον αγώνα ο Marc Marquez, ο οποίος δεν κατάφερε για μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου να περάσει από το Q1 στο Q2. Ο Ισπανός είναι γρήγορος και αν δεν ταλαιπωρηθεί από το χέρι του θα είναι μέσα στη μάχη της εξάδας. Εκτός αγωνιστικού τριημέρου τέθηκε ο Joan Mir, ο οποίος ένιωσε έντονους πόνους στο τραυματισμένο του πόδι και προτίμησε να μην το πιέσει περισσότερο μένοντας εκτός δράσης.

Ο αγώνας της Κυριακής στο Aragon αρχίζει στις 15:00.

Advertisement

Αποτελέσματα QP Aragon.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το grid του MotoGP για το 2023
MotoGP Αραγονίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις
Επίσημο: Ο Marquez θα οδηγήσει στο MotoGP του Aragon!