Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Αραγονίας: Επιστροφή στις νίκες για Bastianini, πτώση για Quartararo

Ελλάδα 12:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Αραγονίας: Επιστροφή στις νίκες για Bastianini, πτώση για Quartararo

NEWSMOTO

MotoGP Αραγονίας: Επιστροφή στις νίκες για Bastianini, πτώση για Quartararo

NEWSMOTO

Τεράστια νίκη για τον Enea Bastianini στο Aragon, φωτιά στη μάχη του πρωταθλήματος μετά την πτώση του Quartararo.

Advertisement
Advertisement

Δραματικός ήταν ο αγώνας του Aragon για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP με πολλές ανατροπές, σημαντικές πτώσεις και μια τρομερή μάχη μέχρι την τελευταία στροφή. Μεγάλος νικητής ήταν ο Enea Bastianini με την Gresini Ducati, ο οποίος πάλεψε μέχρι τέλους για να πάρει τελικά μια δίκαιη νίκη. Ο Ιταλός ξεκίνησε δυνατά και έμεινε κοντά στον Pecco Bagnaia, έχοντας μάλιστα σε πολλά σημεία πλεονέκτημα από τον συναθλητή του στην Ducati. Στον τελευταίο γύρο έκανε την κίνησή του, πέρασε στην πρώτη θέση και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος.

Αυτή είναι η 4η φετινή νίκη για τον Ιταλό, ο οποίος στο δεύτερο μισό της χρονιάς έχει δείξει την ταχύτητά του σε όλες τις πίστες. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Pecco Bagnaia, ο οποίος ήταν για μια ακόμα φορά πάρα πολύ καλός. Θα μπορούσε να φτάσει στην 5η συνεχόμενη νίκη του, ωστόσο, στο τέλος δεν είχε απάντηση στην επίθεση του Bastianini και έμεινε στη 2η θέση. Όπως και να έχει, ο Bagnaia μείωσε πλέον τη διαφορά στη βαθμολογία στους 10 βαθμούς μετά την πτώση του Fabio Quartararo.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώτος γύρος στο GP του Aragon ήταν πραγματικά δραματικός και προκάλεσε μεγάλες ανατροπές στο πρωτάθλημα. Ο Marc Marquez έκανε πολύ καλή εκκίνηση και βρέθηκε γρήγορα στην 6η θέση. Στην 5η στροφή της πίστας, ωστόσο, έκανε ένα μικρό λάθος χάνοντας το πίσω μέρος της Honda του στιγμιαία, με αποτέλεσμα ο επερχόμενος Fabio Quartararo  να πέσει πάνω του και να βρεθεί στη συνέχεια στην άσφαλτο με την Yamaha του.

Advertisement

Σαν να μην έφτανε αυτό το δράμα, πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος ο Marquez πάλι ενεπλάκη σε μια επαφή με τον Taka Nakagami με αποτέλεσμα ο Ιάπωνας αναβάτης να βρεθεί και εκείνος στην άσφαλτο. Η Honda του Marquez «πληγώθηκε» στο πίσω μέρος με αποτέλεσμα και ο Ισπανός να εγκαταλείψει τελικά τον αγώνα. Καταστροφική η επιστροφή του Ισπανού όχι μόνο για εκείνον, αλλά και για τους συναθλητές του!

Advertisement

Την τελευταία θέση του βάθρου κατάφερε να πάρει ο Aleix Espargaro με την Aprilia. Ο Ισπανός οδήγησε σταθερά και γρήγορα και στο τέλος με μια όμορφη κίνηση πέρασε τον Brad binder για να πάρει τελικά το βάθρο. Ο Espargaro μπαίνει ξανά δυνατά στη μάχη του τίτλου καθώς απέχει 17 βαθμούς από τον Quartararo και 7 από τον Bagnaia. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Brad Binder με την KTM σε μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις, ενώ την εξάδα έκλεισαν οι Jack Miller και Jorge Martin. Με το «1-2» της Ducati στο Aragon το ιταλικό εργοστάσιο εξασφάλισε τον Τίτλο Κατασκευαστών για το 2022.

Επόμενος αγώνας σε μία εβδομάδα (22-24 Σεπτεμβρίου) στην πίστα Motegi της Ιαπωνίας.

Advertisement

Αποτελέσματα Αγώνα.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Αραγονίας: Καυτός Bagnaia πήρε την pole στο Aragon
MotoGP San Marino Κατατακτήριες : Ένας Αυστραλός χάλασε το πάρτι των Ιταλών
Αυτό είναι το grid του MotoGP για το 2023