Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Μια Honda CBR1000RR-R αφιερωμένη στο θρυλικό John McGuinness

Ελλάδα 12:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια Honda CBR1000RR-R αφιερωμένη στο θρυλικό John McGuinness

NEWSMOTO

Μια Honda CBR1000RR-R αφιερωμένη στο θρυλικό John McGuinness

NEWSMOTO

Επιτέλους η Honda τιμάει τον τεράστιο John McGuinness με μια ειδική έκδοση της επιβλητικής CBR1000RR-R.

Advertisement
Advertisement

Οι συστάσεις για τον John McGuinness είναι περιττές καθώς ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν τον θρυλικό αναβάτη αγώνων μοτοσικλέτας. Για εκείνους τους λίγους που δεν τον έχουν ακουστά, πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους, αν όχι ο σημαντικότερος αναβάτης αγώνων Road Racing στον κόσμο με αμέτρητες επιτυχίες και τίτλους στο ενεργητικό του.

Ο McGuinness έχει συνδέσει το όνομά του με την Honda με την οποία έχει αγωνιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, ενώ με την ιαπωνική μάρκα πραγματοποίησε την επιστροφή του στο φετινό TT Isle of Man. Για να τιμήσει τον Βρετανό αναβάτη η Honda αποφάσισε να σχεδιάσει μια ειδική έκδοση της CBR1000RR-R Fireblade με χρώματα εμπνευσμένα από το TT Isle of Man.

Advertisement
Advertisement

Το πλήρες όνομα της μοτοσικλέτας είναι Honda CBR1000RR-R Fireblade SP John McGuinness 100th TT Start Replica και αφορά την 100ή συμμετοχή του θρυλικού αναβάτη στον διάσημο αγώνα Isle of Man. Η CBR1000RR-R θα είναι διαθέσιμη σε μόλις 30 μονάδες και θα διαθέτει μοναδικά αξεσουάρ που θα φέρουν την προσωπική σφραγίδα του McGuinness.

Η CBR1000RR-R είναι βασισμένη στην επετειακή έκδοση 30th Anniversary με βασικό τους χαρακτηριστικό τις ενεργητικές αναρτήσεις της Ohlins. Στο εμπρός μέρος συναντάμε το ανεστραμμένο πιρούνι NPX 43 χιλ. και πίσω ένα μονό αμορτισέρ TT-36 επίσης της Ohlins. Τα φρένα είναι αγωνιστικού τύπου της Brembo, ενώ ο κινητήρας είναι ο τετρακύλινδρος των 999 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 217 ίππους.

Advertisement

Στην έκδοση McGuinness η μοτοσικλέτα διαθέτει επίσης μια ειδική λωρίδα με τις 100 συμμετοχές του αναβάτη στο TT, χρυσές ζάντες, υπογεγραμμένο ρεζερβουάρ, ειδική αρίθμηση του μοντέλου και άφθονα εξαρτήματα από ανθρακονήματα που ρίχνουν το συνολικό βάρος της μοτοσικλέτας. Τα ελαστικά είναι Metzeler Racetec RR, ενώ η τιμή υπολογίζεται κοντά στις 35.000 ευρώ.

Advertisement

Βόλτα με τον McGuinness στο Isle of Man.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην κορυφή της Ελλάδας η Honda CBR1000RR
Το ηλεκτρικό μέλλον της Honda ξεκινάει τώρα
EICMA 2022: Στο περίπτερο της Honda η νέα Transalp

Advertisement