Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Με τα «500άρια» της Daytona θα ευχαριστηθείς χιλιόμετρα (+video)

Ελλάδα 1:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με τα «500άρια» της Daytona θα ευχαριστηθείς χιλιόμετρα (+video)

NEWSMOTO

Με τα «500άρια» της Daytona θα ευχαριστηθείς χιλιόμετρα (+video)

NEWSMOTO

Η Daytona, εκτός από τις ικανές μοτοσικλέτες πόλης, διαθέτει και δύο πολύ σημαντικά μοντέλα στα 500 κ.εκ. το Maverick και το Rockstar.

Advertisement
Advertisement

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Daytona by Zontes παρουσίασε τη νέα της σειρά μοτοσικλετών στα 350 κ.εκ. καλύπτοντας σχεδόν όλες τις κατηγορίες. Από το adventure 350T2 και το γυμνό 350R1 μέχρι το sport touring 350X2 και το roadster V350 η Daytona συμπλήρωσε μια πολύ δυνατή γκάμα ουσιαστικά δημιουργώντας μια ολοκαίνουρια κατηγορία μοτοσικλετών.

Παράλληλα με τη νέα αυτή σειρά μοτοσικλετών, η Daytona συνεχίζει να προσφέρει δυο πολύ σημαντικά μοντέλα στην δημοφιλέστατη κατηγορία των 500 κ.εκ. η οποία συνεχίζει να διαπρέπει στην Ελλάδα. Πρόκειται για τα Maverick 500 και Rockstar 500 τα οποία μπορεί να βρίσκονται σχεδόν ενάμιση χρόνο στην αγορά, ωστόσο παραμένουν ιδανικές λύσεις για εκείνους που αναζητούν ξεχωριστές, προσιτές και χρηστικές μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Maverick 500 είναι μια adventure μοτοσικλέτα με αυξημένες δυνατότητες στο ταξίδι και την περιπέτεια. Η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με έναν δικύλινδρο κινητήρα 471 κ.εκ. της Loncin ο οποίος αποδίδει 46 ίππους και 40,5 Nm ροπής. Ο ψεκασμός ελέγχεται από προηγμένο σύστημα της Bosch, ενώ το σύνολο συνοδεύεται από δύο επιλογές οδήγησης.

Την εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά της μοτοσικλέτας υπογράφουν οι αναρτήσεις της KYB με ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός 41 χιλ. και μονό αμορτισέρ πίσω επίσης ρυθμιζόμενο. Τα φρένα είναι της Nissin με σύστημα ABS το οποίο απενεργοποιείται τον πίσω τροχό, ενώ οι τροχοί είναι 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω ακτινωτοί. Η μοτοσικλέτα έχει έναν ευχάριστο, πολυχρηστικό χαρακτήρα και μπορεί με την ίδια ευκολία να ταξιδέψει, να κινηθεί στην πόλη και να μπει στο χώμα.

Advertisement

Το δεύτερο μοντέλο της Daytona στα 500 κ.εκ. είναι το Rockstar 500. Το συγκεκριμένο δίκυκλο ανήκει στην κατηγορία των ρετρό scrambler με έναν πολύ όμορφο και ιδιαίτερο σχεδιασμό που ξεχωρίζει. Και στην περίπτωση του Rockstar ο κινητήρας είναι ο δικύλινδρος των 471 κ.εκ. με απόδοση 43 ίππους και 40,5 Nm ροπής. Σε αντίθεση με το Maverick, το Rockstar είναι εξοπλισμένο με ένα μονόμπρατσο αλουμινένιο ψαλίδι στο πίσω μέρος το οποίο συνεργάζεται με ένα μονό αμορτισέρ της KYB.

Advertisement

Στο εμπρός μέρος το ανεστραμμένο πιρούνι των 41 χιλ. είναι επίσης της KYB, ενώ τα φρένα είναι της Nissin. Οι τροχοί εδώ είναι 18 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω με τα κορυφαία ελαστικά Pirelli MT60. Η μοτοσικλέτα έχει πολύ διασκεδαστική οδηγική συμπεριφορά, ενώ είναι εξαιρετικά πρακτικό στην καθημερινότητα.

Τα δύο μοντέλα της Daytona είναι διαθέσιμα για test-ride στο δίκτυο συνεργατών της Γκοργκόλης Α.Ε. με το Maverick 500 να κοστίζει 6.745 ευρώ και το Rockstar 500 να κοστίζει 5.995 ευρώ.

Advertisement

Βίντεο με το Maverick 500.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Daytona REVO 50: Λύση μετακίνησης για όλους
Τα έξι συστήματα προστασίας στις μπαταρίες του Daytona F5
Daytona Cityplay 50: Η επιστροφή των moped!