Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Με ευρωπαϊκό αέρα έρχεται το Daytona Iris e125

Ελλάδα 10:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με ευρωπαϊκό αέρα έρχεται το Daytona Iris e125

NEWSMOTO

Με ευρωπαϊκό αέρα έρχεται το Daytona Iris e125

NEWSMOTO

Η Daytona παρουσίασε το νέο της ηλεκτρικό scooter Iris e125 με έντονες ιταλικές σχεδιαστικές επιρροές.

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές του 2023 η Daytona Best Electric πρόσθεσε στην γκάμα της ένα από τα ομορφότερα ηλεκτρικά scooter της αγοράς. Το Iris e125 έχει έντονες ιταλικές επιρροές στον σχεδιασμό του και η δομή του σε ξεγελάει καθώς όταν το βλέπεις θυμίζει κανονικό scooter με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το Iris είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος με μέγιστη απόδοση 4,6 kW κάτι που μεταφράζεται σε τελική ταχύτητα 80 χλμ./ώρα και δυνατές επιταχύνσεις. Διαθέτει δύο επιλογές οδήγησης, ECO και Sport και το βάρος περιορίζεται στα 103 κιλά χωρίς την μπαταρία.

Advertisement
Advertisement

Η μπαταρία είναι αποσπώμενη λιθίου 45 Ah χαρίζοντας αυτονομία σχεδόν 100 χιλιομέτρων στο scooter. Το βάρος της μπαταρίας είναι 22 κιλά και απαιτεί 4,5 ώρες για να φορτιστεί πλήρως.

Μεγάλη προσοχή έχει δώσει η Daytona στην οδηγική συμπεριφορά του Iris καθώς το έχει εξοπλίσει με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 33 χιλ. εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω. Οι τροχοί είναι 16 ιντσών που προσφέρουν άνεση και καλή συμπεριφορά, ενώ τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο 220 χιλ. εμπρός με τριπίστονη δαγκάνα και σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS).

Advertisement

Διαθέτει επίσης στον εξοπλισμό σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, αναδιπλούμενο γάντζο, αλουμινένια σχάρα, χώρο για ένα κράνος jet κάτω από τη σέλα και επίπεδο πάτωμα. Το νέο Daytona Iris e 125 είναι διαθέσιμο στο δίκτυο συνεργατών της Γκοργκόλης Α.Ε. σε τρεις χρωματισμούς στην τιμή των 3.190 ευρώ. Με την επιδότηση Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, την τιμή κατεβαίνει στα 2.419 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Daytona Virtus 300: Εξερευνητής καθημερινότητας
Ο καθημερινός Rockstar της Daytona
Με ιταλικό στυλ το νέο ηλεκτρικό scooter της Daytona