Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Με ιταλικό στυλ το νέο ηλεκτρικό scooter της Daytona

Ελλάδα 21:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με ιταλικό στυλ το νέο ηλεκτρικό scooter της Daytona

NEWSMOTO

Με ιταλικό στυλ το νέο ηλεκτρικό scooter της Daytona

NEWSMOTO

Iris λέγεται και είναι το νέο ηλεκτρικό scooter της Daytona Best Electric.

Advertisement
Advertisement

Η Daytona Best Electric έχει φτάσει πλέον τα έξι ηλεκτρικά scooter στην γκάμα της με απόδοση ανάλογη εκείνης των 125 κ.εκ. Η πιο φρέσκια πρόταση της μάρκας είναι το Iris e 125, ένα scooter με χαρακτηριστικό σχεδιασμό, μεγάλους τροχούς και πολύ δυναμικές επιδόσεις.

Το Iris e 125 ανήκει στην κατηγορία των ηλεκτρικών scooter με απόδοση 125 κ.κε. και μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις του νόμου ισοδυναμίας αδειών οδήγησης. Η δομή του σε ξεγελάει καθώς όταν το βλέπεις θυμίζει κανονικό scooter με θερμικό κινητήρα, ωστόσο είναι ηλεκτρικό και μάλιστα με ισχυρά χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος και έχει μέγιστη απόδοση 4,6 kW κάτι που μεταφράζεται σε τελική ταχύτητα 80 χλμ./ώρα και δυνατές επιταχύνσεις. Διαθέτει δύο επιλογές οδήγησης, ECO και Sport και το βάρος περιορίζεται στα 103 κιλά χωρίς την μπαταρία.

Και μια που αναφερθήκαμε στην μπαταρία, αυτή είναι αποσπώμενη λιθίου 45 Ah χαρίζοντας αυτονομία σχεδόν 100 χιλιομέτρων στο scooter. Το βάρος της είναι 22 κιλά και απαιτεί 4 ώρες για να φορτιστεί πλήρως. Μεγάλη προσοχή έχει δώσει η Daytona στην οδηγική συμπεριφορά του Iris καθώς το έχει εξοπλίσει με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 33 χιλ. εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω. Οι τροχοί είναι 16 ιντσών που προσφέρουν άνεση και καλή συμπεριφορά, ενώ τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο 220 χιλ. εμπρός με τριπίστονη δαγκάνα και σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS).

Advertisement

Το νέο Daytona Iris e 125 είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματισμούς στην τιμή των 3.190 ευρώ. Με την επιδότηση Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, την τιμή κατεβαίνει στα 2.419 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Virtus 300: Η απάντηση της Daytona στα crossover scooter
Πότε έρχεται στην Ελλάδα το Daytona Rockstar 125;
Daytona Mista 125: Το 125άρι που πάει off-road

Advertisement