Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Με άρωμα Γαλλίας η νέα έκδοση Yamaha Tenere Extreme

Ελλάδα 9:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με άρωμα Γαλλίας η νέα έκδοση Yamaha Tenere Extreme

NEWSMOTO

Με άρωμα Γαλλίας η νέα έκδοση Yamaha Tenere Extreme

NEWSMOTO

Η Yamaha παρουσίασε στη Γαλλία δύο νέες εκδόσεις της Tenere για ακόμα πιο άγριες καταστάσεις.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Yamaha στο τέλος του 2022 παρουσίασε την έκδοση World Raid της Tenere 700 κάποιοι πίστεψαν ότι αυτή ήταν η απόλυτη έκδοση περιπέτειας του δημοφιλέστατου μοντέλου. Η Yamaha Γαλλίας ωστόσο είχε διαφορετική άποψη καθώς θέλησε να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο ικανοτήτων του ήδη εξαιρετικού Off-Road μοντέλου της Yamaha.

Οι δύο εκδόσεις που δημιούργησε η Yamaha Γαλλίας είναι οι Explore και Extreme. Στην περίπτωση του Explore, η Tenere 700 απέκτησε έναν πιο ταξιδιωτικό χαρακτήρα κυρίως για χρήση στην άσφαλτο με έμφαση στην άνεση. Από την άλλη, η έκδοση Extreme είναι αφοσιωμένη περισσότερο στις χωμάτινες εξορμήσεις και στην εκτός δρόμου οδήγηση.

Advertisement
Advertisement

Το Tenere 700 Explore έχει ως βασικό στοιχείο το χαμηλότερο ύψος της σέλας μέσω της μικρότερης διαδρομής στις αναρτήσεις της ΚΥΒ. Η ζελατίνα είναι κατά 50% μεγαλύτερη για καλύτερη προστασία από τον αέρα, ενώ στον βασικό εξοπλισμό είναι οι βάσεις στις πλαϊνές βαλίτσες και το quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Στην έκδοση Extreme, η Yamaha έχει τοποθετήσει ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της KYB με αυξημένη διαδρομή κατά 20 χιλ. Πλέον η διαδρομή φτάνει τα 230 χιλ. εμπρός και 220 χιλ. πίσω, ενώ η απόσταση από το έδαφος αυξήθηκε στα 260 χιλ. Η σέλα είναι καινούρια «εντουράδικη» και το ύψος της έχει φτάσει τα 910 χιλ. Τα μαρσπιέ έχουν αντικατασταθεί με τιτανίου σκληρής χρήσης και το φτερό εμπρός είναι ψηλό σε στυλ εντούρο, ενώ έχει τοποθετηθεί προστατευτικό αλυσίδας και ψυγείου.

Advertisement

Οι δύο μοτοσικλέτες θα είναι διαθέσιμες στη Γαλλία και πιλοτικά σε Γερμανία και Ιταλία από τον Απρίλιο του 2023 με τις τιμές να είναι 11.799 ευρώ (Explore) και 11.899 ευρώ (Extreme). Ας ελπίσουμε ότι τα δύο μοντέλα θα φτάσουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ίσως και στην Ελλάδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το πιο προσιτό scooter της Yamaha (+video)
Δοκιμή: Yamaha MT-09 SP
Υψηλοί στόχοι για τη Yamaha το 2023