Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini: Η πεμπτουσία της ιταλικής φινέτσας (+video)

Ελλάδα 15:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini: Η πεμπτουσία της ιταλικής φινέτσας (+video)

NEWSMOTO

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini: Η πεμπτουσία της ιταλικής φινέτσας (+video)

NEWSMOTO

Όταν οι Ιταλοί έχουν κέφια δημιουργούν μοντέλα όπως η Ducati Streetfighter V4 Lamborghini.

Advertisement
Advertisement

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι Ιταλοί κατασκευαστές οχημάτων έχουν ένα ξεχωριστό χάρισμα να δημιουργούν «κοσμήματα» σε δύο ή τέσσερις τροχούς. Ιδιαίτερα αν συνεργαστούν δύο κορυφαίες εταιρείες τότε το αποτέλεσμα είναι εκτυφλωτικό υπενθυμίζοντας σε όλους ότι οι «γείτονες» απλά δεν έχουν όρια στη σχεδιαστική τους παλέτα.

Η σχέση της Ducati με την Lamborghini δεν είναι καινούρια καθώς οι δύο ιταλικές φίρμες έχουν συνεργαστεί σε πολλαπλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια. Το 2020 η Ducati παρουσίασε μια ειδική έκδοση της Diavel, η οποία ήταν εμπνευσμένη από την Sian, ενώ αρκετές φορές έχουμε δει το λογότυπο της Lamborghini στις αγωνιστικές Desmosedici του MotoGP. Το πιο φρέσκο και σίγουρα πιο εντυπωσιακό μοντέλο που δημιουργήθηκε από αυτήν τη συνεργασία είναι η Streetfighter V4 Lamborghini.

Advertisement
Advertisement

Τα σχεδιαστικά κέντρα της Ducati και της Lamborghini συνεργάστηκαν στενά προκειμένου η ήδη φανταστική hypernaked της Ducati να γίνει μια εκθαμβωτική μοτοσικλέτα, η οποία θα συνδυάζει την τεχνολογία, την απόδοση, την ομορφιά και φυσικά την εκκεντρικότητα μιας τέτοιας κατασκευής. Έμπνευση για το συγκεκριμένο μοντέλο αποτέλεσε η Huracan STO, το κορυφαίο hypercar της Lamborghini το οποίο κατασκευάστηκε για να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία οδήγησης στον οδηγό.

Στο τεχνικό κομμάτι η Streetfigter V4 Lamborghini χρησιμοποιεί τα στοιχεία του μοντέλου 2023 με τον V4 κινητήρα των 1.103 κ.εκ. να αποδίδει 208 ίππους και να συνοδεύεται από αναρτήσεις της Ohlins και φρένα της Brembo με το συνολικό βάρος να μένει χαμηλά στα 197,5 κιλά! Όλες οι επεμβάσεις έχουν να κάνουν με τη χρήση κορυφαίων υλικών και ειδικών χρωμάτων που κάνουν τη μοτοσικλέτα μοναδική.

Advertisement

Η αρχή γίνεται με τις ζάντες οι οποίες ακολουθούν σχεδιαστικά εκείνες της Huracan με το κεντρικό μπουλόνι να είναι από τιτάνιο. Το εμπρός φτερό, όπως και τα πλευρικά καπάκια του ψυγείου έχουν το ίδιο αεροδυναμικό μοτίβο (cofango) με την STO, ενώ το ρεζερβουάρ, η ουρά και το προστατευτικό κινητήρα – μεταξύ άλλων – είναι από ανθρακονήματα. Τα χρώματα της μοτοσικλέτας είναι ακριβώς ίδια με εκείνα της STO στο πράσινο και πορτοκαλί.

Advertisement

Πολλά από τα εξαρτήματα τα οποία χρησιμοποιεί η Streetfighter V4 Lamborghini έχουν σχεδιαστεί από την Rizoma, την εξάτμιση έχει αναλάβει η Akrapovic, ενώ σε πολλά σημεία της μοτοσικλέτας δεσπόζει το λογότυπο της εταιρείας από την Sant’Agata. Στο πλαϊνό μέρος του ρεζερβουάρ βρίσκουμε το νούμερο 63 το οποίο συμβολίζει το έτος ίδρυσης της Lamborghini, ενώ η μοτοσικλέτα θα παραχθεί σε 630 μονάδες. Ακόμα ένα στοιχείο που ξεχωρίζει είναι ότι 63 τυχεροί κάτοχοι Lamborghini θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν και να σχεδιάσουν το δικό τους Streetfighter V4 Lambroghini στα ίδια χρώματα με το αυτοκίνητό τους! Οι πρώτες παραδόσεις της ειδικής αυτής έκδοσης θα αρχίσουν τον Απρίλιο του 2023 και όλες οι μοτοσικλέτες θα συνοδεύονται από πιστοποιητικό γνησιότητας.

Βίντεο του 1ου επεισοδίου World Ducati Premiere με την Streetfighter V4 Lamborghini.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτές είναι οι Ducati που μπορείς να οδηγήσεις με δίπλωμα A2 (+video)
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το World Ducati Week 2022
Η Lamborghini έχει γίνει το καθημερινό μου αυτοκίνητο (+video)