Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Και το όνομα αυτής… Ducati Desmo 450 MX (+video)

Ελλάδα 23:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και το όνομα αυτής… Ducati Desmo 450 MX (+video)

NEWSMOTO

Και το όνομα αυτής… Ducati Desmo 450 MX (+video)

NEWSMOTO

Η Ducati παρουσίασε την εργοστασιακή ομάδα motocross και την εντυπωσιακή Desmo 450 MX.

Advertisement
Advertisement

Στη διάρκεια της παρουσίασης των αγωνιστικών ομάδων MotoGP και WSBK της Ducati η Ιταλική εταιρεία βρήκε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει για πρώτα φορά το πλάνο της για την είσοδό της και στο μαγικό κόσμο των αγώνων motocross. Στο χιονοδρομικό θέρετρο Μαντόνα Ντι Καμπίλιο λοιπόν η Ducati παρουσίασε την αγωνιστική ομάδα με την οποία θα πάρει μέρος το 2024 στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross και μαζί την πρώτη της αγωνιστική motocross μοτοσικλέτα.

Ξεκινώντας από τη μοτοσικλέτα, η Ducati μας έδειξε για πρώτη φορά την Desmo 450 MX. Τεχνικά στοιχεία για το αγωνιστικό μοντέλο δε δόθηκαν στη δημοσιότητα καθώς ακόμα η μοτοσικλέτα βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης, ωστόσο με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος, με σύστημα δεσμοδρομικής κίνησης των βαλβίδων και απόδοση κοντά στους 60 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Ίσως, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι το πλαίσιο το οποίο ακολουθεί τα πρότυπα της Honda καθώς είναι αλουμινένιο περιμετρικό. Επίσης, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η Ducati επέλεξε να χρησιμοποιήσει αναρτήσεις της Showa και όχι της Ohlins, όπως κάνει σε όλα τα αγωνιστικά της τμήματα. Η εξάτμιση είναι της Akrapovic και οι ζάντες της Excel, ενώ στα πλαϊνά φέρινγκ δεσπόζει ο χορηγός που είναι η Monster Energy.

Στο κομμάτι της δομής της ομάδας, εκτός από τον επικεφαλής του Ducati Corse Off-Road που είναι ο Πάολο Τσιαμπάτι, αναβάτες της ομάδας είναι ο Αλεσάντρο Λουπίνο και ο τεράστιος Αντόνιο Καϊρολί. Την ομάδα έχουν αναλάβει να τρέξουν οι έμπειροι αδερφοί Κοράντο και Μάρκο Μάντι με μεγάλη εμπειρία στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross. Το ντεμπούτο της νέας μοτοσικλέτας είναι προγραμματισμένο για τις 16 Μαρτίου, στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στη Μαντούα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο κόσμος υποκλίνεται στην Ducati Diavel V4
MotoGP: Τι είπε ο Μαρκ Μάρκεθ για την Ducati
Δοκιμή: Ducati Diavel V4

Advertisement