Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Κατασκοπία: Η Ducati ετοιμάζει Diavel με V4

Ελλάδα 12:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κατασκοπία: Η Ducati ετοιμάζει Diavel με V4

NEWSMOTO

Κατασκοπία: Η Ducati ετοιμάζει Diavel με V4

NEWSMOTO

Η Ducati ξεκίνησε τις δοκιμές σε μια νέα, εκρηκτική έκδοση της κορυφαίας roadster Diavel.

Advertisement
Advertisement

Ο V4 κινητήρας της Ducati κατά κοινή ομολογία είναι ένα από τα καλύτερα μηχανικά σύνολα που μπορεί να συναντήσει κανείς στον κόσμο των δύο τροχών. Ο τετρακύλινδρος των 1.103 κ.εκ. τοποθετήθηκε αρχικά στην κορυφαία superbike Panigale V4 όπου έκανε αίσθηση, ενώ στη συνέχεια βρήκε το δρόμο για το Streetfighter V4.

Τον ταλαντούχο χαρακτήρα του μηχανικού συνόλου το είδαμε να ξετυλίγεται ακόμα καλύτερα όταν τοποθετήθηκε στο Multistrada V4 (με 1.158 κ.εκ.) όπου έδειξε ότι εκτός από τις απόλυτες επιδόσεις, μπορεί να είναι φιλικός και πολυδιάστατος. Πλέον το επόμενο μοντέλο που θα φιλοξενήσει τον V4 κινητήρα της Ducati είναι το Diavel.

Advertisement
Advertisement

Το επιβλητικό roadster της ιταλικής μάρκας από μόνο του είναι κάτι το μοναδικό, πόσο μάλλον όταν συνδυαστεί με τον κορυφαίο Gran Turismo κινητήρα. Σε κατασκοπευτικές εικόνες που κυκλοφόρησαν στο γερμανικό Motorrad, φαίνεται η Ducati να έχει ξεκινήσει τις δοκιμές στο Diavel V4. Η μοτοσικλέτα σχεδιαστικά δείχνει να μην έχει σημαντικές αλλαγές παρά το έντονο καμουφλάζ, ωστόσο άμεσα μπορεί να διακρίνει κάποιος ότι το πλαίσιο πλέον δεν είναι χωροδικτύωμα.

Η Diavel V4 είναι εξοπλισμένη με το αλουμινένιο monocoque πλαίσιο το οποίο φιλοξενεί τον V4 κινητήρα των 1.158 κ.εκ. ο οποίος αναμένεται να αποδίδει κοντά στους 170 ίππους με 125 Nm ροπής, όπως στην περίπτωση του Multistrada V4. Καινούριο θα είναι και το μονόμπρατσο ψαλίδι, ενώ εντυπωσιακό είναι το σύστημα εξάτμισης με τέσσερις απολήξεις χαμηλά στον πίσω τροχό.

Advertisement

Η νέα Ducati Diavel V4 αναμένεται να είναι ένα από τα μοντέλα που θα μας παρουσιάσει η ιταλική μάρκα στη σειρά επεισοδίων World Ducati Premiere του 2022. Η μοτοσικλέτα θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην EICMA 2022 στο Μιλάνο στις αρχές Νοεμβρίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η περίεργη περίπτωση της Ducati DesertX (+video)
Ducati Streetfighter V4 Lamborghini: Η πεμπτουσία της ιταλικής φινέτσας (+video)
Αυτές είναι οι Ducati που μπορείς να οδηγήσεις με δίπλωμα A2 (+video)