Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η περίεργη περίπτωση της Ducati DesertX (+video)

Ελλάδα 19:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η περίεργη περίπτωση της Ducati DesertX (+video)

NEWSMOTO

Η περίεργη περίπτωση της Ducati DesertX (+video)

NEWSMOTO

Η Ducati μας παρουσιάζει τη διαδρομή που ακολούθησε πριν ολοκληρώσει την επιβλητική DesertX.

Advertisement
Advertisement

Αν λέγαμε σε κάποιον φανατικό «Ducatisti» πριν από μερικά χρόνια ότι η ιταλική μάρκα θα τοποθετήσει στην γκάμα της ένα ικανό off-road μοντέλο τότε εκείνος μάλλον θα έβαζε τα γέλια. Οι καιροί όμως αλλάζουν και η Ducati τόλμησε να κατασκευάσει από λευκό χαρτί την πρώτη της μοτοσικλέτα με χωμάτινο χαρακτήρα στην κατηγορία των off-road adventure.

Η DesertX ξεκίνησε σαν ένα πείραμα στο Ducati Centro Stile με τον Andrea Ferraresi να αναλαμβάνει τα ηνία του σχεδιασμού. Οι πρώτες εικόνες ξεκίνησαν να διαρρέουν στις αρχές του 2019 και στην EICMA της ίδιας χρονιάς είχαμε το πρώτο πρωτότυπο μοντέλο. Το κοινό φάνηκε να αγκαλιάζει το νέο project της Ducati και τελικά οι άνθρωποι από την Μπολόνια πήραν στα σοβαρά τη μοτοσικλέτα την οποία και ολοκλήρωσαν.

Advertisement
Advertisement

Η DesertX σχεδιαστικά ακολουθεί μια ρετρό αισθητική η οποία πηγάζει από τις ιστορικές μοτοσικλέτες του Dakar. Τα διπλά στρογγυλά φωτιστικά σώματα LED εμπρός, το vintage τελείωμα στην ουρά και ο λευκός χρωματισμός δίνουν ένα μοναδικό στυλ στη μοτοσικλέτα η οποία δεν μοιάζει με τίποτε άλλο στην κατηγορία.

Ο κινητήρας της Ducati είναι ο γνωστός δικύλινδρος L2 Testastretta των 937 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 110 ίππους και 92 Nm ροπής. Το μηχανικό σύνολο συνοδεύεται από μια ισχυρή μονάδα ελέγχου και πολλά ηλεκτρονικά βοηθήματα οδήγησης τα οποία κάνουν τη ζωή του αναβάτη ευκολότερη τόσο στις χωμάτινες όσο και στις ασφάλτινες διαδρομές.

Advertisement

Το πλαίσιο και οι αναρτήσεις είναι μελετημένες για σκληρή χρήση εκτός δρόμου, ενώ οι τροχοί είναι 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω και το βάρος έχει περιοριστεί στα 202 κιλά (στεγνό). Η Ducati DesertX είναι διαθέσιμη στην τιμή των 18.600 ευρώ.

Advertisement

Βίντεο με το «Making of» της DesertX

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ducati Streetfighter V4 Lamborghini: Η πεμπτουσία της ιταλικής φινέτσας (+video)
Αυτές είναι οι Ducati που μπορείς να οδηγήσεις με δίπλωμα A2 (+video)
Ιστορική Ducati βρέθηκε άθικτη μετά από 22 χρόνια

Advertisement