Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Κάπως έτσι δοκιμάζει η Suzuki στο χώμα τη νέα V-Strom 1050DE (+video)

Ελλάδα 21:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κάπως έτσι δοκιμάζει η Suzuki στο χώμα τη νέα V-Strom 1050DE (+video)

NEWSMOTO

Κάπως έτσι δοκιμάζει η Suzuki στο χώμα τη νέα V-Strom 1050DE (+video)

NEWSMOTO

Η Suzuki μας δίνει μια γεύση από τις δοκιμασίες που πέρασε το νέο V-Strom 1050DE πριν καταλήξει στις βιτρίνες των καταστημάτων.

Advertisement
Advertisement

Μετά το τέλος του καλοκαιριού του 2022 η Suzuki παρουσίασε μια καινούρια έκδοση της κορυφαίας V-Strom 1050 με έμφαση στις εκτός δρόμου διαδρομές και το ταξίδι. Η V-Strom 1050DE ουσιαστικά ήταν μια μοτοσικλέτα που ζητούσαν οι φίλοι της Suzuki αρκετό καιρό τώρα προκειμένου να απολαύσουν την ήδη εξαιρετική μοτοσικλέτα σε περισσότερες περιπέτειες χωρίς να περιορίζονται όταν έρχεται η στιγμή να κινηθούν στο χώμα.

Για να μπορέσει να αλλάξει τον χαρακτήρα της μοτοσικλέτας και να την κάνει πιο ικανή εκτός δρόμου και πιο σκληροτράχηλη η Suzuki επιστράτευσε όλη την τεχνογνωσία της από τους αγώνες motocross και enduro. Η ομάδα μηχανικών που ασχολήθηκε με τη μοτοσικλέτα δούλεψε πάνω σε αναβαθμίσεις οι οποίες περιλάμβαναν νέα ηλεκτρονικά συστήματα, καινούρια ρύθμιση στο πλαίσιο και φυσικά αναβάθμιση των αναρτήσεων προκειμένου να γίνει πιο μάχιμη στο χώμα.

Advertisement
Advertisement

Στο κομμάτι των αναρτήσεων η πρώτη επέμβαση έγινε στη διαδρομή με το εμπρός πιρούνι να αυξάνεται στα 170 χιλ. και το πίσω αμορτισέρ στα 169 χιλ. Το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος στα 190 χιλ. κάτι που κάνει το πέρασμα από χωματόδρομους πιο εύκολο. Παράλληλα, η γεωμετρία της μοτοσικλέτας άλλαξε και πλέον έχει μακρύτερο μεταξόνιο κατά 40 χιλ. χάρη στο νέο αλουμινένιο ψαλίδι. Το τιμόνι επίσης είναι κατά 40 χιλ. φαρδύτερο για καλύτερο χειρισμό όταν ο αναβάτης σηκώνεται όρθιος, ενώ οι τροχοί είναι ακτινωτοί 21 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω.

Εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην όλη προσπάθεια έπαιξαν τα ηλεκτρονικά συστήματα της μοτοσικλέτας. Οι τεχνικοί της Suzuki δημιούργησαν μια νέα επιλογή οδήγησης «Gravel» η οποία εξελίχθηκε και ρυθμίστηκε στις χωμάτινες πίστες της Suzuki στην Ιαπωνία. Μάλιστα η Suzuki δημιούργησε ένα όμορφο βίντεο στο οποίο μας δίνει μια γεύση από τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι απαραίτητες δοκιμές προκειμένου το σύστημα να είναι άψογα ρυθμισμένο πριν φτάσει η μοτοσικλέτα στα χέρια του αναβάτη.

Advertisement

Δείτε το βίντεο της Suzuki.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tα ηλεκτρονικά συστήματα της Suzuki GSX-8S (+video)
Πότε έρχονται τα νέα 125άρια της Suzuki στην Ελλάδα;
Ποιο είναι το μυστικό του κινητήρα της Suzuki V-Strom 800DE