Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Jonathan Rea: Πρωταθλητής για 6η συνεχόμενη χρονιά στο Π.Π. Superbike!

Ελλάδα 15:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jonathan Rea: Πρωταθλητής για 6η συνεχόμενη χρονιά στο Π.Π. Superbike!

NEWSMOTO

Jonathan Rea: Πρωταθλητής για 6η συνεχόμενη χρονιά στο Π.Π. Superbike!

NEWSMOTO

Απίστευτος ο Βορειο-Ιρλανδός Jonathan Rea, κατακτά για 6η συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο στο World SBK και αυτόματα γίνεται ο πρώτος αναβάτης που επιτυγχάνει αυτό το επίτευγμα στην ιστορία του θεσμού (τον ακολουθεί ο Carl Fogarty με 4).

Advertisement
Advertisement

Γεννημένος τον Φεβρουάριο του 1987 σε ενα χωριό της Β. Ιρλανδίας, ξεκίνησε τους αγώνες σε ηλικία μόλις 11 ετών. Αρχικά ασχολήθηκε με το motocross, αλλά από το 2003 αποφάσισε πως η ταχύτητα του ταίριαζε περισσότερο και αγωνίστηκε στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας και στην κατηγορία των 125cc. To ταλέντο του φάνηκε άμεσα και γρήγορα τον πλησίασαν διάφορες αγωνιστικές ομάδες προτείνοντάς του συνεργασία. Έτσι, το 2008 υπέγραψε συμβόλαιο με τη Honda και ξεκίνησε την παγκόσμια καριέρα του από τα Supersport 600.

To 2009 μεταπήδησε στην κορυφαία κατηγορία των SBK (Superbike), πάντα με μοτοσυκλέτα Honda, πετυχαίνοντας να τερματίσει στην 4η θέση της γενικής κατάταξης το 2014. Η απόφασή του να αλλάξει στρατόπεδο αποδείχθηκε σοφή και στη σέλα των Kawasaki ZX-10RR κατάφερε να πάρει.. έξη συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους (2015-2020)! Θεωρείται σαν ο πλέον επιτυχημένος αναβάτης του WorldSBK στην ιστορία, με τη συντριπτική αποκομιδή πόντων και νικών να έχουν αποκτηθεί πάνω στις σέλες των Ninja ZX-10RR, μοτοσυκλέτες που ήδη έχουν δημιουργήσει ένα θρύλο στην κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Η ανταγωνιστική φύση του Rea είναι τόσο ισχυρή όσο ποτέ, καθώς προχωράει για τον έβδομο συνεχόμενο τίτλο με ανεβασμένη ψυχολογία και την ίδια πράσινη ομάδα. Η στενή του σχέση με την Kawasaki και την KRT είναι πλέον καταξιωμένη και -από πολλές απόψεις- έχει γίνει «ο πρέσβης της Kawasaki στους αγώνες». Η πλήρης υποστήριξη της συζύγου του Tatia, των παιδιών του και ολόκληρης της οικογένειάς του υπήρξε σημαντικό στοιχείο σε όλη τη λαμπερή καριέρα του, στις καλές αλλά και στις δύσκολες στιγμές. Και σίγουρα, η αμοιβαία επωφελής σχέση με την ομάδα του αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνδυασμένης επιτυχίας τους.

Advertisement

Jonathan Rea – τα στατιστικά

  • 6 φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής Superbike (2015-2020)2ος στο Π.Π. SS600 (2008)
  • Σύνολο αγώνων: 316
  • Νίκες καριέρας: 102
  • Βάθρα καριέρας: 191
  • Poles καριέρας: 27
  • Ταχύτεροι γύροι: 78

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Kymco 2021: Δυναμικά σε νέες κατηγορίες με παγκόσμιες πρωτιές

BMW S 1000 R MY2021: Αναμφίβολα ένα γυμνό Superbike

Advertisement

Ducati Diavel 1260 Lamborghini: Όταν μιλάει η Emilia-Romagna