Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ιπτάμενη μοτοσικλέτα βγαλμένη από το Star Wars (+video)

Ελλάδα 23:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιπτάμενη μοτοσικλέτα βγαλμένη από το Star Wars (+video)

NEWSMOTO

Ιπτάμενη μοτοσικλέτα βγαλμένη από το Star Wars (+video)

NEWSMOTO

Η ιπτάμενη μοτοσικλέτα της ALI πέταξε για πρώτη φορά στο Detroit Automotive Show.

Advertisement
Advertisement

Την πρώτη ιπτάμενη drone μοτοσικλέτα την συναντήσαμε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία όταν παρουσιάστηκε από την εταιρεία ALI σε ψηφιακή μορφή. Η XTurismo ήταν ένα δημιούργημα από το μέλλον επηρεασμένο από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο για τους Ιάπωνες δεν υπάρχουν όρια.

Οι άνθρωποι της ALI, θέλοντας να δείξουν ότι έχουν πάρει στα σοβαρά το εγχείρημα του XTurismo αποφάσισαν να κάνουν τις πρώτες πραγματικές δοκιμές στις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, μετάφεραν το δημιούργημά τους στο Ντιτρόιτ όπου στο πλαίσιο του North American International Auto Show 2022 έθεσαν σε λειτουργία την ιπτάμενη μοτοσικλέτα τους.

Advertisement
Advertisement

Το XTurismo, στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, φαίνεται να οδηγείται από έναν αναβάτη με εξοπλισμό μοτοσικλέτας. Το όχημα με τους έλικες σε διάταξη drone μπαίνει σε λειτουργία και αρχίζει να ίπταται μερικά μέτρα πάνω από την άσφαλτο. Είναι σε θέση να κινηθεί εμπρός και πίσω, να στρίψει και τελικά να προσγειωθεί ομαλά στο έδαφος με τον αναβάτη να έχει τον απόλυτο έλεγχο του XTurismo.

Εκείνο που έκανε περισσότερη εντύπωση είναι ο έντονος θόρυβος που παράγουν οι έλικες, κάτι που θα αποδειχθεί προβληματικό αν το όχημα κινείται σε δημόσιο δρόμο. Το XTurismo είναι εξοπλισμένο με σύστημα ηλεκτροκίνησης που δίνει κίνηση στους έλικες. Το όχημα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 80 χλμ/ώρα, ζυγίζει περίπου 300 κιλά και έχει αυτονομία πτήσης περίπου 40 λεπτά. Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, το ALI XTurismo είναι ένα μελλοντικό project βγαλμένο από τη σειρά ταινιών Star Wars το οποίο δύσκολα θα βρει το δρόμο της παραγωγής… τουλάχιστον όχι στα επόμενα 50 χρόνια!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φρεσκάρισμα για τα Zero SR/F και SR/S του 2023
Χωρίς αντίπαλο η Ducati στο MotoGP
Μικρές αλλαγές στην Kawasaki ZX10R του 2023

Advertisement