Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Είναι η Zero SR/X το superbike του μέλλοντος; (+video)

Ελλάδα 10:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι η Zero SR/X το superbike του μέλλοντος; (+video)

NEWSMOTO

Είναι η Zero SR/X το superbike του μέλλοντος; (+video)

NEWSMOTO

Η Zero Motorcycles συνεργάστηκε με την Huge Design για την κατασκευή του απόλυτου ηλεκτρικού supebike.

Advertisement
Advertisement

Στο ξεκίνημα της διαδρομής της Zero Motorcycles πριν από σχεδόν 18 χρόνια, η αμερικανική μάρκα είχε συνεργαστεί με την Huge Design η οποία ανάλαβε να σχεδιάσει την πρώτη SM που ήταν ο προάγγελος της μετέπειτα FXE. Οι δύο καινοτόμες εταιρείες το 2023 ενώνουν για μια ακόμα φορά τις δυνάμεις του και μας χαρίζουν ένα μοναδικό concept superbike, το SR/X.

Η μοτοσικλέτα είναι βασισμένη στην SR/S και με την πρώτη ματιά μπορείς να αντιληφθείς ότι ανήκει σε κάποιο μελλοντικό πορτφόλιο της εταιρείας. Στο εμπρός μέρος το φωτιστικών σώμα είναι ενιαίο και η μάσκα είναι πολύ μινιμαλιστική. Τα προστατευτικά φέρινγκ καλύπτουν την μπαταρία, ενώ το πίσω μέρος του πλαισίου και ο ηλεκτροκινητήρας είναι εκτεθειμένα στο μάτι του παρατηρητή.

Advertisement
Advertisement

Το πιο χαρακτηριστικό σημείο της SR/X είναι η ουρά η οποία είναι εμπνευσμένη από τα supertwins της δεκαετίας του 1980 έχοντας όμως μια πολύ φουτουριστική προσέγγιση. Στο τεχνικό κομμάτι, η μοτοσικλέτα χρησιμοποιεί το σύστημα ηλεκτροκίνησης ZF75-10 το οποίο αποδίδει 110 ίππους και 190 Nm ροπής με την μπαταρία να έχει χωρητικότητα 17,3 kWh.

Πλαίσιο, αναρτήσεις και φρένα είναι επίσης δανεισμένα από την SR/S, ενώ οι τροχοί είναι διαφορετικοί με slick ελαστικά. Το αν θα δούμε την SR/X στην παραγωγή τα επόμενα χρόνια δεν το γνωρίζουμε, σίγουρα όμως το συγκεκριμένο concept θα επηρεάσει το σχεδιαστικό μοτίβο σε μελλοντικά μοντέλα της Zero Motorcycles.

Advertisement

Το βίντεο teaser της Zero SR/X.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
EICMA 2022: «Ηλέκτρισε» το Μιλάνο η Zero Motorcycles (+video)
Η Volvo Cars ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας Accelerating to Zero
Φρεσκάρισμα για τα Zero SR/F και SR/S του 2023