Live Κίνηση
Περισσότερα
EICMA 2022

EICMA 2022: «Ηλέκτρισε» το Μιλάνο η Zero Motorcycles (+video)

Ελλάδα 22:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

EICMA 2022: «Ηλέκτρισε» το Μιλάνο η Zero Motorcycles (+video)

EICMA 2022

EICMA 2022: «Ηλέκτρισε» το Μιλάνο η Zero Motorcycles (+video)

EICMA 2022

Η Zero Motorcycles έφερε στο Μιλάνο την καινούρια μοτοσικλέτα περιπέτειας DSR/X εντυπωσιάζοντας το «εξηλεκτρισμένο» κοινό.

Advertisement
Advertisement

Το κοινό των ηλεκτρικών μοτοσικλετών δεν έχασε την ευκαιρία στην EICMA να δει από κοντά όλα τα νέα μοντέλα της Zero Motorcycles. Η αμερικανική μάρκα για μια ακόμα φορά είχε να επιδείξει μια πλούσια γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων με τεχνολογία αιχμής τόσο στους ηλεκτροκινητήρες, όσο και στις μπαταρίες.

Το μοντέλο που κίνησε το ενδιαφέρον των περισσοτέρων ήταν το νέο DSR/X. Το πρώτο adventure μοντέλο της Zero για πρώτη φορά έκανε το ντεμπούτο του μπροστά στο κοινό εντυπωσιάζοντας τους πάντες με τις compact διαστάσεις του και την δυναμική του εμφάνιση. Ένα από τα βασικά στοιχεία του νέου μοντέλου είναι το καινούριο σύστημα ηλεκτροκίνησης Z-Force 75-10X το οποίο είναι ικανό να δώσει 225 Nm ροπής, 100 ίππους και φυσικά χαρίζει σπουδαίες επιδόσεις στη μοτοσικλέτα των 247 κιλών.

Advertisement
Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας συνοδεύεται από ένα ισχυρό σύστημα ελέγχου το οποίο διαθέτει 5 επιλογές οδήγησης και πολλά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης όπως το Bosch Off-Road Stability Control το οποίο αναλαμβάνει να ενεργοποιήσει τα φρένα και το traction control όταν αισθανθεί ότι υπάρχει απώλεια της πρόσφυσης.

Η Zero έχει αναβαθμίσει και το σύστημα μπαταρίας της DSR/X τοποθετώντας το σύνολο των 17,3 kWh το οποίο με τη σειρά του μπορεί να αυξηθεί σε 21 kWh αν το θελήσει ο αναβάτης. Η φόρτιση γίνεται σε περίπου μία ώρα με ταχυφορτιστή 6 kW (95%), ενώ η αυτονομία της μοτοσικλέτας σε μεικτή χρήση κυμαίνεται από 185-216 χιλιόμετρα.

Advertisement

Στο stand της μάρκας υπήρχαν επίσης τα αναβαθμισμένα SR και DS, ενώ υπήρχαν δύο εκδόσεις της DSR/X, μία με ακτινωτούς τροχούς και τρακτερωτά ελαστικά και μια με χυτούς τροχούς και ελαστικά δρόμου.

Advertisement

Βίντεο του περιπτέρου της Zero Motorcycles.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φρεσκάρισμα για τα Zero SR/F και SR/S του 2023
Έφτασε η νέα ηλεκτρική adventure της Zero – πόσο κοστίζει; (+video)
Η Zero motorcycles στην Ελλάδα

Advertisement