Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Yamaha πρωτοπορεί τοποθετώντας «πράσινο αλουμίνιο» στα μοντέλα της

Ελλάδα 14:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Yamaha πρωτοπορεί τοποθετώντας «πράσινο αλουμίνιο» στα μοντέλα της

NEWSMOTO

Η Yamaha πρωτοπορεί τοποθετώντας «πράσινο αλουμίνιο» στα μοντέλα της

NEWSMOTO

Για πρώτη φορά ένας κατασκευαστής μοτοσικλέτας χρησιμοποιεί πράσινο αλουμίνιο στα δίκυκλα της.

Advertisement
Advertisement

Ο στόχος που έχει θέσει η Yamaha για πλήρη βιωσιμότητα και μηδενισμό των εκπομπών CO2 μέχρι το 2050 έρχεται όλο και πιο κοντά στην επίτευξη χάρη σε κινήσεις όπως αυτή που ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες η εταιρία. Η Yamaha συμφώνησε με εταιρεία αλουμινίου για την προμήθεια «πράσινου αλουμινίου» για να χρησιμοποιήσει ως πρώτη ύλη σε εξαρτήματα των μοτοσικλετών της.

Στην ανακοίνωση της Yamaha αναφέρεται ότι ήδη από τον Φεβρουάριο του 2023 κάποια από τα εξαρτήματα μοντέλων που κατασκευάστηκαν φέρουν το ανανεώσιμο αυτό υλικό το οποίο είναι σαφώς πιο φιλικό στο περιβάλλον από το γνωστό αλουμίνιο. Μερικά από αυτά τα εξαρτήματα είναι το ψαλίδι, οι τροχοί, το υποπλαίσιο, οι τιμονόπλακες και τα μαρσπιέ, ενώ σε δεύτερη φάση θα επεκταθεί η χρήση του υλικού σε ακόμα μεγαλύτερο εύρος.

Advertisement
Advertisement

Το «πράσινο αλουμίνιο» είναι αλουμίνιο το οποίο διυλίζεται χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τελικά εκπέμπει 60% λιγότερο CO2 στην κατασκευή του σε σχέση με το παραδοσιακό αλουμίνιο. Θυμίζουμε ότι τα εξαρτήματα αλουμινίου σε μια μοτοσικλέτα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 31% του βάρους της, κάτι που σημαίνει ότι η χρήση του πράσινου αλουμινίου παίζει καταλυτικό ρόλο στη μείωση των εκπομπών CO2.

Στόχος της Yamaha με την ανάπτυξη των τεχνολογιών και της κατάλληλης μηχανικής τεχνογνωσίας είναι το «πράσινο αλουμίνιο» να αντικαταστήσει πλήρως το κανονικό αλουμίνιο τα επόμενα χρόνια, κάτι που θα έρθει να προστεθεί στην ήδη μεγάλη χρήση ανακυκλώσιμου αλουμινίου που βρίσκεται στο 80%. Σε πρώτη φάση το «πράσινο αλουμίνιο» θα χρησιμοποιηθεί σε μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, αλλά αργότερα στόχος είναι να γίνει 100% χρήση του υλικού.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με άρωμα Γαλλίας η νέα έκδοση Yamaha Tenere Extreme
Αυτό είναι το πιο προσιτό scooter της Yamaha (+video)
Μεταγραφή… αεροδρομίου για την Yamaha

Advertisement