Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Yamaha γιορτάζει τα 50 χρόνια του θρυλικού TZ (+video)

Ελλάδα 9:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Yamaha γιορτάζει τα 50 χρόνια του θρυλικού TZ (+video)

NEWSMOTO

Η Yamaha γιορτάζει τα 50 χρόνια του θρυλικού TZ (+video)

NEWSMOTO

Μια πολύ ιδιαίτερη περίσταση γιόρτασε στη Γαλλία η λέσχη Yamaha Racing Heritage Club.

Advertisement
Advertisement

Το 2023 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για την Yamaha καθώς έχει πολλούς λόγους για να γιορτάζει το ένδοξο παρελθόν της. Ένας από αυτούς τους λόγους και ίσως ο πιο ιστορικός, είναι η επέτειος των 50 χρόνων από την πρώτη παρουσίαση της μίας και μοναδικής TZ.

Η ιστορία της TZ ξεκινάει από το 1972 όταν για πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή της στις πίστες αγώνων στη μορφή της TZ250 και της TZ350. Οι μοτοσικλέτες ήταν δίχρονες, δικύλινδρες σε σειρά, πολύ ανταγωνιστικές, έτοιμες να κερδίσουν με το καλημέρα, κάτι που φάνηκε και τα άμεσα αποτελέσματα που έφεραν.

Advertisement
Advertisement

Το 1973, η Yamaha αποφάσισε να βγάλει στην παραγωγή τις TZ250 και TZ350 ξεκινώντας μια ιστορία που έμελλε να γραφτεί με χρυσά γράμματα στην πορεία της εταιρείας.

Το 1974 η Yamaha αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ακόμα μοντέλο με το οποίο γνώρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εκείνη την περίοδο. Η TZ750 σάρωσε σε όποιο πρωτάθλημα και αν πήρε μέρος και αναβάτες όπως οι Γιάρνο Σάαρινεν, Κριστιάν Σαρόν και Στιβ Μπεικερ, έγιναν ήρωες.

Advertisement

Η Yamaha αποφάσισε να ξεκινήσει τους εορτασμού της TZ από τη Γαλλία και την πίστα Πολ Ρικάρντ. Εκεί, η επίσημη λέσχη Yamaha Racing Heritage Club διοργάνωσε μια εκδήλωση για να τιμήσει το θρυλικό μοντέλο με βασικούς καλεσμένους τους Κριστιάν Σαρόν και Στιβ Μπέικερ.

Οι δύο θρύλοι των αγώνων είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τις ΤΖ750 με τις οποίες γνώρισαν αμέτρητες επιτυχίες, υπέγραψαν αυτόγραφα και συζήτησαν με χιλιάδες φίλους της Yamaha.

Advertisement

Στην εκδήλωση έδωσαν βροντερό παρόν οι κάτοχοι Yamaha XSR από όλη τη Γαλλία που είχαν την τιμητική τους και συνόδευσαν στην πίστα τις ιστορικές TZ με τους θρυλικούς αναβάτες αγώνων. Επόμενο ραντεβού της Yamaha Racing Heritage Club είναι στο Μουτζέλο της Ιταλίας που θα εορταστούν τα 25 χρόνια της YZF-R1.

Βίντεο από την γιορτή των Yamaha TZ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Yamaha Neo’s Test Ride: Κλείσε ραντεβού με το μέλλον
Yamaha και Ρόσι για πάντα μαζί
Δοκιμή: Yamaha MT-09 SP