Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Yamaha και Ρόσι για πάντα μαζί

Ελλάδα 17:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Yamaha και Ρόσι για πάντα μαζί

NEWSMOTO

Yamaha και Ρόσι για πάντα μαζί

NEWSMOTO

Ο Βαλεντίνο Ρόσι σφραγίζει την υπέροχη σχέση του με τη Yamaha υπογράφοντας ως επίσημος πρεσβευτής της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Η σχέση του Βαλεντίνο Ρόσι με τη Yamaha ήταν και είναι πολύ ισχυρή, γεμάτη πίστη και ρομαντισμό. Από το 2004 που μετακόμισε στο ιαπωνικό εργοστάσιο ως βασικός αναβάτης της ομάδας στο MotoGP, ο Ιταλός θρύλος των αγώνων μοτοσικλέτας έζησε αμέτρητες στιγμές χαράς και αναγνώρισης, χαρίζοντας παράλληλα και στη Yamaha επιτυχίες που έμειναν για πάντα στην ιστορία.

Ακόμα και όταν ο Ρόσι αποχώρησε από το MotoGP, ποτέ δεν απαρνήθηκε την Yamaha διατηρώντας στενή σχέση σε όλες τις δραστηριότητές του με μοναδικό ίσως «παράπτωμα» την συνεργασία με την Ducati στην ομάδα Mooney VR46 στη μεγάλη κατηγορία. Στη διάρκεια του Grand Prix της Ισπανίας ο Βαλεντινο Ρόσι επισκέφτηκε την πίστα της Χερέθ και συναντήθηκε με τους ανθρώπους της Yamaha υπογράφοντας μάλιστα μια σημαντική συνεργασία.

Advertisement
Advertisement

Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι πλέον ο Επίσημος Πρεσβευτής της Yamaha σφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ισχυρή σχέση με τους «μπλε». Αμέσως η συγκεκριμένη συμφωνία πυροδότησε φήμες για μια άλλη πτυχή της συνεργασίας τους που αφορά τη μεγάλη κατηγορία του MotoGP.

Αυτήν τη στιγμή η ομάδα του Ρόσι χρησιμοποιεί μοτοσικλέτες της Ducati, ωστόσο μετά από αυτήν την εξέλιξη ίσως έχουμε ραγδαίες εξελίξεις όσον αφορά το 2024 και την ενδεχόμενη δημιουργία δορυφορικής ομάδας της Yamaha την οποία θα αναλάβει η Mooney VR46.

Advertisement

Ο Ρόσι ανάφερε στην ανακοίνωση της συμφωνίας: «Σίγουρα αυτή η συνεργασία με τη Yamaha είναι πολύ ιδιαίτερη. Δουλέψαμε μαζί για πολλά χρόνια και είναι κάτι φυσιολογικό να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο. Μετά την απόσυρσή μου από το MotoGP, συνέχισα να προπονούμε με μοτοσικλέτες και συνέχισα να χρησιμοποιώ μοτοσικλέτες της Yamaha διότι τις ευχαριστιέμαι. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη συμφωνία, η Yamaha και εγώ θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί πάνω σε αυτή τη νέα βάση».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Yamaha βάζει τρίποντο με την «επίσημη αγαπημένη» (+video)
Δοκιμή: Yamaha MT-09 SP
Η Yamaha εισάγει φέρινγκ από ανακυκλώσιμα υλικά