Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Triumph ξεκινά δοκιμές με βιοκαύσιμα (+video)

Ελλάδα 19:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Triumph ξεκινά δοκιμές με βιοκαύσιμα (+video)

NEWSMOTO

Η Triumph ξεκινά δοκιμές με βιοκαύσιμα (+video)

NEWSMOTO

Το επόμενο βήμα της Triumph προς την βιωσιμότητα είναι ο πειραματισμός σε εναλλακτικά καύσιμα.

Advertisement
Advertisement

Η Triumph ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα σημαντικό πρόγραμμα δοκιμών και εξέλιξης εναλλακτικών καυσίμων μέσω της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα να γίνει σε συνεργασία με την Dorna η οποία πιέζει όλο και περισσότερο προς την κατεύθυνσης της βιωσιμότητας στο MotoGP.

Το MotoGP ήδη από το 2024 θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί στο 40% εναλλακτικά καύσιμα σε όλες τις κατηγορίες, ενώ μέχρι το 2027 το 100% των καυσίμων θα προέρχονται από εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Η Repsol, επίσημος χορηγός της Honda, ήδη έχει ξεκινήσει δοκιμές πάνω σε βιοκαύσιμα και μάλιστα ο Marc Marquez οδήγησε την Honda RC213V-S με τα νέα καύσιμα της Repsol.

Advertisement
Advertisement

Η Triumph είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων της κατηγορίας Moto2 στο MotoGP και σίγουρα το τρικύλινδρο σύνολο αποτελεί μια εξαιρετική βάση δοκιμών για τα εναλλακτικά καύσιμα. Το πρόγραμμα δοκιμών θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο του Hinckley και στόχος είναι να προετοιμαστούν κατάλληλα τα καύσιμα που θα χρησιμοποιηθούν στο MotoGP από το 2024 και έπειτα.

Η Triumph κοιτάζει προς όλες τις κατευθύνσεις, έχοντας παρουσιάσει και την πρώτη της ηλεκτρική μοτοσικλέτα, την TE-1. Η πρωτότυπη ηλεκτρική μοτοσικλέτα κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Williams Engineering και δεν αποκλείεται το επόμενο βήμα εξέλιξης να γίνει στις πίστες μέσω του πρωταθλήματος MotoE. Ήδη η Ducati από την επόμενη χρονιά θα προμηθεύει το πρωτάθλημα ηλεκτρικών μοτοσικλετών με δικές τις μοτοσικλέτες, κάτι που ανοίγει το δρόμο και σε άλλους μεγάλους κατασκευαστές να επενδύσουν σε τέτοιες τεχνολογίες.

Advertisement

Ο κινητήρας της Triumph στη Moto2.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ωριμάζει ο καρπός της συνεργασίας Triumph-Bajaj
Τι θα λέγατε για ένα Triumph Rocket 3 με 342 ίππους; (+video)
Ποιο είναι το μυστικό της Triumph Street Triple Moto2 Edition (+video)