NEWSMOTO

Η MV Agusta αφιέρωσε το νέο της adventure στον Έντι Οριολί

Ελλάδα 14:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η MV Agusta αφιέρωσε το νέο της adventure στον Έντι Οριολί

NEWSMOTO

Η MV Agusta αφιέρωσε το νέο της adventure στον Έντι Οριολί

NEWSMOTO

Υπό το βλέμμα του Έντι Οριολί παρουσιάστηκε στο Μιλάνο η νέα MV Agusta LXP Orioli.

Advertisement
Advertisement

Η MV Agusta επιτέλους αποκάλυψε την τελική μορφή της LXP adventure μοτοσικλέτα της στην EICMA 2023. Η δυναμική μοτοσικλέτα μάλιστα στην πρώτη της έκδοση ήταν αφιερωμένη σε έναν πολύ ιδιαίτερο άνθρωπο, τον Έντι Οριολί.

Για όσους το όνομα δεν λέει κάτι, απλά να αναφέρουμε ότι για πολλούς ο Έντι Οριολί είναι ο καλύτερος αναβάτης αγώνων Rally Raid που βγήκε ποτέ έχοντας κερδίσει 4 φορές το Rally Dakar, ενώ τη δεκαετία του 1990 ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να σταματήσει τον Στεφάν Πετερανσέλ.

Advertisement
Advertisement

Για να τιμήσει τον αναβάτη από το Τορίνο, η MV Agusta αφιέρωσε την πρώτη έκδοση της μοτοσικλέτας στον Οριολί. Το μοντέλο θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 μονάδες και θα έχει ως χαρακτηριστικό τον αγωνιστικό χρωματισμό των μοτοσικλετών που αγωνίστηκε ο Ιταλός αναβάτης.

Η νέα LXP Orioli είναι μια καθαρή Off-Road μοτοσικλέτα έτοιμη για περιπέτειες και εξορμήσεις χωρίς όρια. Ο κινητήρας είναι τρικύλινδρος σε σειρά 931 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 124 ίππους και 102 Nm ροπής. Συνοδεύεται από κορυφαία ηλεκτρονικά συστήματα με πολλαπλά προγράμματα οδήγησης, ρυθμιζόμενο traction control και μονάδα IMU.

Advertisement

Το πλαίσιο είναι χωροδικτύωμα ατσάλινο και συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 48 χιλ. εμπρός της Sachs και ένα μονό αμορτισέρ πίσω με διαδρομή 210 χιλ. Οι τροχοί είναι 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω ακτινωτοί, ενώ τα φρένα είναι της Brembo.

Advertisement

Σε πρώτη φάση η MV Agusta LXP θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό και από το 2024 θα ξεκινήσει η κανονική παραγωγή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επετειακή MV Agusta Superveloce 98 Limited
Αλλάζει το όνομα της Lucky Explorer η MV Agusta
Μια MV Agusta αφιερωμένη στον «Καθεδρικό της Ταχύτητας»