Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Στην Πορτογαλία η έναρξη της σαιζόν 2023

Ελλάδα 2:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Στην Πορτογαλία η έναρξη της σαιζόν 2023

NEWSMOTO

MotoGP: Στην Πορτογαλία η έναρξη της σαιζόν 2023

NEWSMOTO

Η Dorna ανακοίνωσε πως ο πρώτος αγώνας MotoGP του 2023 θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Portimao της Πορτογαλίας.

Advertisement
Advertisement

Μετά το τέλος του πρώτου αγώνα της φετινής χρονιάς στο Κατάρ και την πίστα Losail, οι επικεφαλής του σιρκουί ενημέρωσαν τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP (Dorna) ότι ξεκινούν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της πίστας. Αυτό είχε ως αντίκτυπο το Μάρτιο του 2023 το Losail International Circuit να μην είναι έτοιμο για τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, βάζοντας την Dorna σε αναζήτηση νέας στέγης.

Έπειτα από αρκετές συζητήσεις και συσκέψεις η Dorna αποφάσισε να δώσει τον πρώτο αγώνα του MotoGP για το 2023 στην Πορτογαλία και την εντυπωσιακή πίστα του Portimao στην περιοχή του Algarve. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη καθώς οι άνθρωποι του θεσμού θέλουν η εκκίνηση του πρωταθλήματος να γίνεται εκτός Ευρώπης, ωστόσο κάτι τέτοιο τελικά δεν συνέβη αφού οι συζητήσεις -κυρίως με τους ανθρώπους του Philip Island στην Αυστραλία- δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Για πρώτη φορά λοιπόν, έπειτα από 15 χρόνια, το Κατάρ δεν θα ανοίξει την αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, δίνοντας τη σκυτάλη στο Portimao. Εκείνο που δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα είναι αν ο νυχτερινός αγώνας στην Doha θα πραγματοποιηθεί το 2023 και απλά θα μεταφερθεί στο τέλος του αγωνιστικού ημερολογίου ή δεν θα μπει καθόλου στο καλεντάρι της επόμενης χρονιάς.

Η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί το Grand Prix της Πορτογαλίας έχει οριστεί στις 24-26 Μαρτίου 2023. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και ένα τριήμερο επίσημων δοκιμών στην πορτογαλική πίστα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, χωρίς όμως να γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία. Αναμένουμε τις επόμενες εβδομάδες και το επίσημο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2023 το οποίο θα έχει αρκετές ανακατατάξεις και εκπλήξεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημη αποχώρηση της Suzuki από το MotoGP στο τέλος του 2022
Ο Fabio Quartararo συνεχίζει με την Yamaha μέχρι το 2024
Αποσύρεται επίσημα το νούμερο 46 του Valentino Rossi

Advertisement