Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Energica ετοιμάζει ηλεκτρικό αεροπλάνο!

Ελλάδα 6:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Energica ετοιμάζει ηλεκτρικό αεροπλάνο!

NEWSMOTO

Η Energica ετοιμάζει ηλεκτρικό αεροπλάνο!

NEWSMOTO

Η ιταλική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών μοτοσικλετών κάνει στροφή προς τα αεροπλάνα.

Advertisement
Advertisement

Η Energica είναι μια από τις πρωτοπόρες εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών μοτοσικλετών στην Ευρώπη έχοντας παρουσιάσει καινοτόμες τεχνολογίες και πολύ αποτελεσματικά σπορ δίκυκλα. Είναι η πρώτη εταιρεία που τοποθέτησε υδρόψυκτο ηλεκτροκινητήρα σε μοντέλο παραγωγής της, ενώ απέκτησε τεράστια τεχνογνωσία από την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE.

Πλέον, η Energica αναζητά νέους ορίζοντες να επεκταθεί και κοιτάζει πλέον σοβαρά την αεροπορία ξεκινώντας συνεργασία με δύο εταιρείες. Πριν από περίπου δύο χρόνια η Ideanomics απέκτησε το 70% των μετοχών της Energica με στόχο να επεκτείνει τις δράσεις της στον τομέα των ηλεκτρικών αεροπλάνων. Πλέον αυτό το πλάνο έχει αρχίσει να υλοποιείται με την Energica να συνεργάζεται με την γαλλική Phenix Air Corp και την Pure Flight.

Advertisement
Advertisement

Οι τρεις εταιρείες έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό και την εξέλιξη ηλεκτρικών αεροπλάνων με την Energica να έχει αναλάβει τον σχεδιασμό του ηλεκτροκινητήρα. Οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν πάνω σε ένα ελαφρύ υδροπλάνο το οποίο έχει σχεδιάσει η Phenix, ενώ το επόμενο βήμα είναι η εξέλιξη μικρών αεροπλάνων που θα χρησιμοποιηθούν σε εκπαιδεύσεις, ακροβατικά και μικρά ταξίδια.

Όσο για την εμπλοκή της Pure Flight, ο στόχος σε αυτήν την περίπτωση είναι στο ήδη υπάρχον μοντέλο της ΦNIX να τοποθετηθεί ένα σύστημα ηλεκτροκίνησης της Energica για να αποκτήσει καλές επιδόσεις και μεγάλη αυτονομία πτήσης. Μάλιστα, η Pure Flight αναφέρει ότι θέλει το νέο της αεροπλάνο να μπορεί να καλύψει μετακινήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκλειστικό: Πρώτη επαφή με το Benelli RCX 185 στην Ελλάδα
Τι νέο φέρνει η Yamaha MT-125 του 2023 (+video)
Triumph Tiger 660: Αυτή η ευκαιρία δεν χάνεται