Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

9+1 μοτοσικλέτες που ξεχώρισαν το 2022

Ελλάδα 15:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

9+1 μοτοσικλέτες που ξεχώρισαν το 2022

NEWSMOTO

9+1 μοτοσικλέτες που ξεχώρισαν το 2022

NEWSMOTO

Το newsmoto επιλέγει τις 10 πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις της χρονιάς που φεύγει. Στους δύο τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Οδεύουμε προς την ολοκλήρωση της φετινή χρονιάς η οποία ήταν για μια ακόμα φορά δύσκολη από όλες τις απόψεις στον κόσμο της μετακίνησης. Η παρατεταμένη προβληματική παραγωγική διαδικασία συνέχισε να δημιουργεί καθυστερήσεις στις παραδόσεις νέων μοντέλων, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιούργησε σοβαρή αύξηση της τιμής της ενέργειας, κάτι που με τη σειρά του έφερε σοβαρές ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα.

Λίγες είναι οι κατηγορίες του εμπορίου που έμειναν ανεπηρέαστες από όλη αυτήν την κατάσταση. Ανάμεσα σε αυτά που όχι μόνο επιβίωσαν, αλλά θριάμβευσαν το 2022 ήταν τα δίκυκλα. Οι μοτοσικλέτες και τα scooter συνέχισαν και το 2022 να έχουν ανοδική πορεία στην προτίμηση των αναβατών με τις σταθερές πωλήσεις να δείχνουν την εμπιστοσύνη του κόσμου σε αυτή τη μορφή μετακίνησης, αλλά και διασκέδασης.

Επιλέξαμε δέκα μοντέλα μοτοσικλετών που μας κίνησαν το ενδιαφέρον το 2022 και μας έκαναν να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με αυτά. Με κάποια περάσαμε λιγότερο χρόνο και με άλλα περισσότερο χρόνο μαζί, αλλά σίγουρα μας άφησαν μια ευχάριστη αίσθηση και θα λέγαμε ότι μας γέμισαν αισιοδοξία για το μέλλον των δύο τροχών. Πάμε να δούμε τα 10 πιο ενδιαφέροντα μοντέλα της χρονιάς που μας πέρασε.


Aprilia SR GT – Από 4.450€

Advertisement
Advertisement

Η Aprilia, με την βοήθεια του Piaggio Group, αποφάσισε να κινηθεί όπως πάντα πολύ γρήγορα και να πρωτοστατήσει σε μια ανερχόμενη κατηγορία. Τη στιγμή που όλοι έμπαιναν στα σχεδιαστήρια για να παρουσιάσουν νέα scooter στην crossover κατηγορία η Aprilia δημιούργησε το SR GT.

Ο συνδυασμός του σπορ DNA της Aprilia με τις αποδοτικές και αξιόπιστες λύσεις της Piaggio έχουν δημιουργήσει ένα σύγχρονο scooter με πολλαπλές δυνατότητες και κορυφαία οδηγική συμπεριφορά.

BMW CE 04 – Από 12.790€

Advertisement

Το δεύτερο στην (αλφαβητική) λίστα μοντέλο τυχαίνει να είναι και το μοναδικό ηλεκτρικό. Πρόκειται για το φουτουριστικό scooter της BMW το οποίο έκλεψε τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε.

Advertisement

Ο μοναδικός του σχεδιασμό σε συνδυασμό με τις εκρηκτικές του επιδόσεις (40 ίπποι) και την κορυφαία ποιότητα το έβαλαν αμέσως στην κορυφή των ηλεκτρικών μοντέλων του 2022. Ίσως η πιο ολοκληρωμένη λύση στη νέα γενιά της ηλεκτροκίνησης.

Benelli Imperiale 400 – Από 4.580€

Το 2022 η Benelli αποφάσισε να επαναφέρει δυναμικά στην γκάμα της ένα vintage μοντέλο. Το Imperiale 400 σχεδιάστηκε από την αρχή από τους Ιταλούς οι οποίοι έβαλαν όλη την τέχνη τους προκειμένου να μεταφέρουν το παρελθόν στο παρόν με τον πιο πειστικό τρόπο.

Advertisement

Το Imperiale κέρδισε μια θέση στη δεκάδα χάρη στην ατόφια αυθεντικότητά του και τον έντονο χαρακτήρα του, ενώ ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 374 κ.εκ. σου θύμιζε μια άλλη εποχή γεμάτη ρομαντισμό και περιπέτεια.

CFMoto 800MT – Από 9.390€

Η ανυπομονησία για το πρώτο adventure μοντέλο της CFMoto είχε ξεχειλίσει και όταν έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα το 2022 δικαιολόγησε τις προσδοκίες. Το 800MT είναι μια ολοκληρωμένη μοτοσικλέτα περιπέτειας η οποία ήρθε να κατακτήσει τα πλήθη με τρία βασικά χαρακτηριστικά.

Το ένα ήταν ο εξαιρετικός δικύλινδρος κινητήρας των 95 ίππων, το δεύτερο ήταν ο υπερπλήρης εξοπλισμός του με πολλαπλά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και το τρίτο ήταν η εξαιρετική του τιμή. Πολύ δελεαστική πρόταση σε μια κατηγορία με έντονο ανταγωνισμό.

Ducati DesertX – Από 18.900€

Στην Μπολόνια και πιο συγκεκριμένα στο Borgo Panigale, πριν από μερικά χρόνια η λέξη χώμα ήταν άγνωστη. Ο καιρός όμως έχει γυρίσματα και η Ducati για πρώτη φορά αποφάσισε να κατασκευάσει χωμάτινη μοτοσικλέτα περιπέτειας. Η Ducati DesertX είναι μια μοτοσικλέτα φτιαγμένη για να προσφέρει αδρεναλίνη στον αναβάτη στις εκτός δρόμου αποδράσεις του.

Το πιο χαρακτηριστικό της στοιχείο είναι ότι οι Ιταλοί κατάφεραν να μεταφέρουν όλο το ασφάλτινο πάθος τους σε μια μοτοσικλέτα περιπέτειας και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκρηκτικό. Απόδοση 111 ίπποι, κορυφαίες αναρτήσεις, σοφιστικέ ηλεκτρονικά με μια ρετρό αισθητική στον σχεδιασμό.

Honda NT1100 –  Από 16.000€

Η ξέφρενη πορεία της Honda τα τελευταία χρόνια δεν είναι τυχαία. Οι Ιάπωνες έχουν παρουσιάσει αμέτρητα νέα μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες και το 2022 εκείνο που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ήταν η NT1100. Το τουριστικό μοντέλο της Honda βασίστηκε στην Africa Twin με τον δικύλινδρο κινητήρα (102 ίπποι) και το DCT κιβώτιο ταχυτήτων να προσαρμόζονται άψογα στις ανάγκες του μοντέλου.

Το σημείο που ξεχώρισε περισσότερο η NT1100 είναι η άνεση με την οποία ταξίδευε διατηρώντας τον αναβάτη χαλαρό και ξεκούραστο. Ένας πραγματικός χιλιομετροφάγος που έκανε τα πάντα να φαίνονται εύκολα και διασκεδαστικά.

Honda ADV 350 – Από 6.990€

Από την πρώτη στιγμή που η Honda ανακοίνωσε την έλευση ενός νέου, μικρότερου X-ADV, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι το crossover scooter των Ιαπώνων θα φλέρταρε με την κορυφή. Η Honda δεν διέψευσε τις προσδοκίες και όντως το ADV 350 ήταν τόσο καλό όσο φανταζόμασταν.

Ο πολύ ισχυρός κινητήρας, οι ποιοτικές αναρτήσεις, το στήσιμο μοτοσικλέτα και ο σκληροτράχηλος χαρακτήρα δημιουργούσαν ένα σύνολο που μπορούσε να κάνει τα πάντα και μάλιστα με όλα τα πλεονεκτήματα ενός scooter. Ευχάριστο, εύκολο και διασκεδαστικό.

Suzuki GSX-S1000 GT – Από 14.795€

Το 2022 ήταν χρονιά σπουδαίων αποφάσεων για την Suzuki. Οι Ιάπωνες μετά από αρκετό καιρό αποφάσισαν να ασχοληθούν σοβαρά με την ανανέωση της γκάμας τους η οποία ιδιαίτερα το 2023 θα έχει πολλά και ενδιαφέροντα μοντέλα. Από το 2022 όμως είχαν ξεκινήσει τα ωραία για την Suzuki, ιδιαίτερα όταν παρουσιάστηκε το GSX-S1000 GT.

Οι Ιάπωνες έβαζαν για μια ακόμα φορά την σφραγίδα τους στην sport touring κατηγορία με μια εντυπωσιακή μοτοσικλέτα που ξεκινούσε από τον πανίσχυρο κινητήρα των 150 ίππων, τις ποιοτικές αναρτήσεις και τα εκλεπτυσμένα ηλεκτρονικά συστήματα.

Triumph Speed Triple 1200 RS – Από 17.990€

Οι περισσότεροι θα φαντάζονταν ότι η Tiger 1200 θα ήταν η μοτοσικλέτα της Triumph που μας κίνησε το ενδιαφέρον το 2022. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Tiger 1200 είναι μια κορυφαία adventure μοτοσικλέτα, ωστόσο η Speed Triple 1200 RS ήταν εκείνη που έκαψε καρδιές.

Η θρυλική naked μοτοσικλέτα των Βρετανών απέκτησε έναν πολύ ισχυρό κινητήρα – πάντα τρικύλινδρο – με απόδοση 180 ίππους που ανέβαζε την αδρεναλίνη στα ύψη. Οι αναρτήσεις της Ohlins, το επανασχεδιασμένο πλαίσιο και τα φρένα της Brembo αποτελούσαν εγγύηση σε μια από τις καλύτερες οδηγικά μοτοσικλέτες που έχουμε οδηγήσει ποτέ. Μηχανή αδρεναλίνης!

Yamaha Tracer 7 – Από 9.090€

Ένα μικρό ταξίδι στην Εύβοια ήταν αφορμή να ανακαλύψουμε μια από τις καλύτερες all-around μοτοσικλέτες του 2022. Η Yamaha λύανε όλες τις «γωνίες» του Tracer 7 για το 2022 και χάρισε στο κοινό μια εξαιρετική μοτοσικλέτα για όλες τις δουλειές.

Ένα πραγματικό πασπαρτού με δυνατά του σημεία την εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά, την άνετη θέση οδήγησης και τον οικονομικό κινητήρα, αλλά πάνω από όλα την απλότητα με την οποία έφερνε εις πέρας όλες τις καθημερινές «αποστολές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πλησιάζει η ώρα του κορυφαίου TRK της Benelli (+video)
Είναι η Rally η πιο ολοκληρωμένη Ducati Multistrada V4;
Ποιο είναι το επόμενο μοντέλο της Moto Guzzi;