Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Dorna ζητάει 6,4 εκ. ευρώ από το KymiRing

Ελλάδα 18:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Dorna ζητάει 6,4 εκ. ευρώ από το KymiRing

NEWSMOTO

Η Dorna ζητάει 6,4 εκ. ευρώ από το KymiRing

NEWSMOTO

Η διοργανώτρια αρχή του MotoGP ζητάει μέσω της δικαστικής οδού 6,4 εκατομμύρια ευρώ από τους ανθρώπους του Φινλανδικού GP.

Advertisement
Advertisement

Αν νομίζατε ότι η κατασκευή πίστας και η διοργάνωση ενός Grand Prix κορυφαίου επιπέδου είναι απλή υπόθεση τότε καλό είναι να το ξανασκεφτείτε. Αυτό το κατάλαβαν καλά οι άνθρωποι της πίστας KymiRing που είχαν αναλάβει την ολοκλήρωση της πίστας και της διοργάνωσης του Φινλανδικού Grand Prix.

Η ιστορία πάει κάπως έτσι: Η Dorna ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία KymiRing Events πριν από περίπου τρία χρόνια προκειμένου να επιστρέψει η Φινλανδία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP έπειτα από 40 χρόνια. Η συμφωνία περιλάμβανε τη δημιουργία μιας νέας πίστας και της διοργάνωσης του αγώνα το 2022, κάτι που τελικά ναυάγησε σε όλα τα επίπεδα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα στην Φινλανδία και την Ισπανία, η KymiRing Events φέρεται να χρωστάει μεγάλα ποσά στις εταιρίες με τις οποίες συμφώνησαν να τη βοηθήσουν στην κατασκευή της πίστας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την χρεωκοπία τους. Οι εταιρείες Maanrakennus Pekka Rautiainen ky και Macra oy έχουν κινηθεί νομικά για να πάρουν τα χρήματά τους και όπως φαίνεται το ίδιο κάνει και η Dorna.

Η διοργανώτρια του MotoGP κατάθεσε μήνυση και ζητάει 6,4 εκατομμύρια ευρώ από την KymiRing Events για πληρωμές που δεν έγιναν στη διάρκεια του 2022. Η εταιρεία ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στα τιμολόγια που απεστάλησαν από την Dorna και όπως ήταν λογικό οι Ισπανοί δεν άφησαν να περάσει ατιμώρητη αυτή η συμπεριφορά. Το GP της Φινλανδίας πλέον έχει παγώσει οριστικά και όπως όλα δείχνουν δεν προβλέπεται να το δούμε να επιστρέφει σύντομα.

Advertisement

Βίντεο από δοκιμές στην υπό κατασκευή πίστα KymiRing.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι ατζαμήδες του MotoGP (+video)
MotoGP: Το πρώτο βήμα προς τη βιωσιμότητα
Με τεχνολογία MotoGP η καινούργια Triumph Street Triple (+video)