Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η BMW Motorrad ετοιμάζει ηλεκτρική μοτοσικλέτα επιδόσεων

Ελλάδα 6:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η BMW Motorrad ετοιμάζει ηλεκτρική μοτοσικλέτα επιδόσεων

NEWSMOTO

Η BMW Motorrad ετοιμάζει ηλεκτρική μοτοσικλέτα επιδόσεων

NEWSMOTO

Η BMW Motorrad φαίνεται αποφασισμένη να δοκιμάσει την τύχη της και στις μεγάλες ηλεκτρικές μοτοσικλέτες.

Advertisement
Advertisement

Η BMW Motorrad είχε ξεκαθαρίσει πριν από μερικά χρόνια ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με μεγάλες ηλεκτρικές μοτοσικλέτες. Στόχος της εταιρείας ήταν να δημιουργήσει μια γκάμα ηλεκτρικών δικύκλων για αστική κινητικότητα κάτι που έκανε με τη δημιουργία του CE-04 και του CE-02.

Τα αρχικά πλάνα της BMW ωστόσο φαίνεται να πηγαίνουν περίπατο καθώς σε πρόσφατα σχέδια που διέρρευσαν φαίνεται να υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία μεγάλης ηλεκτρικής μοτοσικλέτας. Στο σχέδιο που δημοσιοποίησε το Cycle World φαίνεται μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα η οποία θυμίζει σπορ μοντέλο επιδόσεων με μονόμπρατσο ψαλίδι.

Advertisement
Advertisement

 

Στο επίκεντρο της μοτοσικλέτας υπάρχει ένα χυτό τμήμα που εικάζουμε ότι περιλαμβάνει την αλουμινένια μπαταρία και τα ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης. Το μονοκόμματο τμήμα παίζει το ρόλο του πλαισίου και εκεί πάνω εδράζεται ο λαιμός του τιμονιού και το αμορτισέρ πίσω που με τη σειρά του ενώνεται στο ψαλίδι.

Advertisement

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι το σημείο σύνδεσης με το πιρούνι και το σημείο έδρασης του ψαλιδιού είναι μεταβλητά, κάτι που σημαίνει ότι αυτή είναι μια πλατφόρμα που μπορεί να εξυπηρετήσει πολλές μοτοσικλέτες διαφορετικής κατηγορίας.

Advertisement

Το πλεονέκτημα στην περίπτωση της BMW Motorrad στον τομέα της ηλεκτροκίνησης είναι ότι έχει στο πλευρό της την BMW στα αυτοκίνητα. Οι τεχνολογίες που έχουν εξελίξει τα τμήματα αυτοκινήτου μεταφέρονται εύκολα στις μοτοσικλέτες και κυρίως αποφεύγονται τα λάθη νεότητας που μπορεί να γίνονται στον πρωτοπόρο τομέα του αυτοκινήτου.

Θα περιμένουμε τις εξελίξεις από τη Γερμανία να δούμε αν θα δοθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για τη νέα γενιά ηλεκτρικών μοτοσικλετών της BMW. Άλλωστε η BMW Motorrad γλυκοκοιτάζει να μπει στην κατηγορία MotoE του MotoGP στην οποία για την ώρα επικρατούν οι μοτοσικλέτες της Ducati.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW Motorrad γλυκοκοιτάζει τα ηλεκτρικά πατίνια
Διαζύγιο BMW Motorrad και Α. Παναγιωτόπουλος Α.Ε.
Ποιο ρεκόρ έσπασε η BMW R1300GS