Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ποιο ρεκόρ έσπασε η BMW R1300GS

Ελλάδα 11:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιο ρεκόρ έσπασε η BMW R1300GS

NEWSMOTO

Ποιο ρεκόρ έσπασε η BMW R1300GS

NEWSMOTO

Η BMW Motorrad κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες από την παρουσίασή του να χαρίσει ένα ρεκόρ στο R1300GS.

Advertisement
Advertisement

Η BMW R1300GS μπορεί να παρουσιάστηκε μόλις πριν από δύο μήνες αλλά ήδη έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει ρεκόρ και βραβεία σε όλο τον κόσμο. Στις αρχές Δεκεμβρίου η γερμανική εταιρεία αποφάσισε να πάρει μέρος στην ανάβαση Ojos del Salado στη Χιλή με στόχο να κατακτήσει το ρεκόρ ανάβασης μοτοσικλέτας σε υψηλότερο σημείο.

Το Nevado Ojos del Savado είναι το ψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στον κόσμοι με υψόμετρο 6.893 μέτρα. Η ομάδα κρούσης της BMW Motorrad είχε βάλει στόχο να ξεπεράσει τα 6.000 μέτρα, κάτι που τελικά πέτυχε καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ. Σε 19 ώρες και 22 λεπτά τα τέσσερα R1300GS κατάφεραν να σκαρφαλώσουν μέχρι τα 6.027 μέτρα.

Advertisement
Advertisement

Οι μοτοσικλέτες που ξεκίνησαν για τη μεγάλη περιπέτεια ήταν εξοπλισμένες με ελαστικά Metzeler Karoo 4 και ανάμεσα στους αναβάτες που ήταν στην αποστολή βρέθηκαν ο Διευθυντής Εξέλιξης της BMW Motorrad Κριστόφ Λίσκα και ο Τεχνικός Διευθυντής της Metzeler Σαλβαδόρ Πενίσι. Όλα τα υπόλοιπα τεχνικά στοιχεία της μοτοσικλέτας παρέμειναν ίδια με τη βασική έκδοση, ακόμα και οι τροχοί των 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω.

Ένα από τα πιο σπουδαία χαρακτηριστικά που η νέα BMW R1300GS έδειξε σε αυτήν τη δοκιμασία είναι η διαχείριση του συστήματος τροφοδοσίας. Στο μεγάλο υψόμετρο όπου το κρύο και η χαμηλή πίεση ζορίζουν τα συστήματα της μοτοσικλέτας, ωστόσο ο δυνατός ηλεκτρονικός έλεγχος του boxer κινητήρα φρόντισε για την άψογη λειτουργία ακόμα και στις ακραίες αυτές συνθήκες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίθεση αυθεντικότητας από την BMW Motorrad με τις R12 nineT και R12 (+video)
Η BMW Motorrad βάζει στην τακτική συντήρηση την αλλαγή άξονα μετάδοσης
Πιο ισχυρή και εκλεπτυσμένη η νέα BMW S1000XR (+video)

Advertisement