Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Aprilia παρουσίασε την ομάδα MotoGP για το 2022

Ελλάδα 3:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Aprilia παρουσίασε την ομάδα MotoGP για το 2022

NEWSMOTO

Η Aprilia παρουσίασε την ομάδα MotoGP για το 2022

NEWSMOTO

Με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο αποφάσισε να παρουσιάσει την αγωνιστική ομάδα του 2022 η Aprilia στο MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Η σεζόν 2022 σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για την Aprilia Racing στη νεανική της ιστορία στο MotoGP αφού από φέτος θα είναι πλήρως εργοστασιακή ενώ ταυτόχρονα η Aprilia για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κορυφαία κατηγορία θα έχει στις τάξεις της δύο πρωτοκλασάτους και με μεγάλη εμπειρία αναβάτες.

Η παρουσίαση έγινε σε θέατρο όπερας με τους τρεις αναβάτες να κάνουν τους μαέστρους δίπλα στην RS-GP, ενώ οι μηχανικοί που βρίσκονται από κάτω αποτελούν την ορχήστρα.

Advertisement
Advertisement

Οι Aleix Espargaro, Maverick Vinales και Lorenzo Savadori, αποκαλύπτουν τα χρώματα της νέας RS-GP με το μαύρο χρώμα να είναι αυτό που κυριαρχεί μαζί με μερικές κόκκινες και μοβ πινελιές.

Το 2022 ξεκίνησε πολύ δυνατά για την ομάδα της Aprilia καθώς στις πρόσφατες δοκιμές στη Sepang  η μοτοσικλέτα δούλεψε άψογα κάνοντας εξαιρετικά ανταγωνιστικοί χρόνους.

Η νέα RS-GP θα βγει και πάλι για δοκιμές, αυτή τη φορά στην πίστα της Mandalika, πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος 2022 στις 6 Μαρτίου στο Κατάρ.

Advertisement

Ο Aleix Espargaró δήλωσε: «Ανυπομονώ να επιστρέψω στην πίστα με την ομάδα μου. Μετά από πολλά χρόνια μαζί, δεν είναι πλέον μόνο μηχανικοί και τεχνικοί. Είναι πραγματικά μέρος της οικογένειάς μου και, από αυτή την άποψη, οι χειμερινές διακοπές φαίνονται πάντα πολύ μεγάλες. Είμαι πολύ κουρασμένος. Τα χρόνια μπορεί να περάσαν, αλλά εξακολουθώ να είμαι το ίδιο πεινασμένος όπως όταν ξεκίνησα και είμαι στην κορυφή του παιχνιδιού μου σωματικά. Για τις πρώτες δοκιμές, επέλεξα ένα κράνος με γραφικά αφιερωμένο σε όλα τα βάθρα της Aprilia στις διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου αυτού που κερδίσαμε μαζί στο Silverstone».

Advertisement

Maverick Viñales

«Από την πρώτη μου στιγμή σε αυτήν την ομάδα, συνειδητοποίησα ότι είχα επιλεγεί για έναν σκοπό – να φέρω την Aprilia στην κορυφή του σύγχρονου MotoGP. Αυτός είναι ο στόχος προς τον οποίο εργαζόμαστε όλοι. Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο να κάνουμε προβλέψεις. Προτιμώ να επικεντρώνομαι στη δουλειά και στην προετοιμασία γιατί πιστεύω ότι τα αποτελέσματα είναι άμεση συνέπεια των προσπαθειών μας. Είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία να γνωριστούμε εκ των προτέρων, να κάνουμε μερικούς αγώνες μαζί και να αρχίσουμε να κατανοούμε τις αμοιβαίες ανάγκες μας. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το πλεονέκτημα όσο το δυνατόν περισσότερο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη δουλειά που έκανε το αγωνιστικό τμήμα τον χειμώνα και τώρα το μόνο που μένει είναι να δείξουμε την πρόοδό μας στην πίστα».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Aprilia Tuareg 660 2022: Πλήρης παρουσίαση και τιμές
Ο Maverick Vinales θα αγωνιστεί με την Aprilia στην Aragon
Νέες Aprilia RS 125 και Tuono 125