Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Honda: Μοτοσυκλέτα και Drone, 2 σε 1

Ελλάδα 6:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda: Μοτοσυκλέτα και Drone, 2 σε 1

NEWSMOTO

Honda: Μοτοσυκλέτα και Drone, 2 σε 1

NEWSMOTO

Ο Ιαπωνικός κολοσσός φαίνεται πως έχει αποφασίσει να μας δείξει από τώρα το μέλλον, μέσα από μία νέα πατέντα που συνδυάζει μοτοσυκλέτα με.. drone.

Advertisement
Advertisement

Σαν να μην ήταν αρκετή η ευρεσιτεχνία της Honda για οδήγηση μοτοσυκλέτας με τη… σκέψη, δημοσιεύματα του εξωτερικού φέρνουν το μεγάλο «Η» μπροστά σε ένα ακόμα εξίσου τρελό project. Αυτή τη φορά, τα υπό κατοχύρωση σχέδια μαρτυρούν μια ηλεκτρική sport, ή sport touring καλύτερα, μοτοσυκλέτα.

Αυτό που αρχικά φαίνεται στα σχέδια είναι η ροή του αέρα από το εμπρός και πλάγιο μέρος της μοτοσυκλέτας προς εκείνο της ουράς. Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό όμως αν στην ουρά της μοτοσυκλέτας δεν υπήρχε ένας ανοιγόμενος χώρος, ο οποίος φιλοξενεί ένα.. τετρακόπτερο. Κοινώς ένα drone! Στην παρούσα φάση, μόνο να μαντέψουμε μπορούμε τις πιθανές εφαρμογές αυτής της «εδάφους-αέρος» διάταξης.

Advertisement
Advertisement

Μια “ασφαλής” πρόβλεψη θα μπορούσε να αφορά σε ένα μικρό “βοηθό”, όπου σε περίπτωση πτώσης θα μπορεί να δείξει τη θέση του αναβάτη σε κάποιο σωστικό συνεργείο. Θα μπορούσε ακόμα να αποτελεί και κάποιου είδους μικρομεταφορέα ή «πληροφοριοδότη» για την κυκλοφορία γύρω από τη μοτοσυκλέτα. Επειδή όμως δεν είναι βαριά μόνο η καλογερική, αλλά και η ζωή του influencer, θα μπορούσε να είναι και ένας πανταχού παρών κάμεραμαν.. αέρος, ώστε ό,τι συμβαίνει να ανεβαίνει στα social από τη σκοπιά του πιλότου.

Μέσα σε όλα τα παράξενα της πατέντας προστίθεται και η μεταβαλλόμενη απόσταση που φαίνεται να έχουν οι ρότορες του drone, κάνοντας τα παραπάνω ίσως εικασίες και τίποτα άλλο. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Ιάπωνες μιλάνε με γρίφους από ένα μέλλον όχι και τόσο μακρινό, καθώς με τις επιστημονικής φαντασίας πατέντες τους το φέρνουν όλο και πιο κοντά.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Triumph Street Twin: Το πέρασμα στο Euro5

Advertisement

Harley-Davidson Pan America 1250: Περιπετειώδες αμερικάνικο όνειρο

Νέος τιμοκατάλογος Suzuki 2021: Στα 21.495€ το νέο Hayabusa!