Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Triumph Street Twin: Το πέρασμα στο Euro5

Ελλάδα 21:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Triumph Street Twin: Το πέρασμα στο Euro5

NEWSMOTO

Triumph Street Twin: Το πέρασμα στο Euro5

NEWSMOTO

Το best seller της οικογένειας Bonneville καλωσορίζει το 2021 με κινητήρα προδιαγραφών Euro5 και παράλληλα αποκτά μια special έκδοση περιορισμένης παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο κύμα παρουσιάσεων της αναβαθμισμένης οικογένειας modern classics του αγγλικού εργοστασίου περιλαμβάνει πέντε μοντέλα, που γίνονται επτά αν συνυπολογίσουμε και δύο special εκδόσεις. Μια πρώτη εικόνα σας είχαμε δώσει εδώ και τώρα ξεκινάμε τις ξεχωριστές παρουσιάσεις όλων των μοντέλων, αρχής γενομένης από το οικονομικά προσιτότερο μέλος της γκάμας (που είναι και το πιο καλοπουλημένο της οικογένειας Bonneville).

Το τελευταίας γενιάς Street Twin έρχεται διατηρώντας τις ροπάτες περγαμηνές επιδόσεων του προκατόχου του, με τον κινητήρα του όμως να διαθέτει χαμηλότερη κατανάλωση και να εκπέμπει λιγότερους ρύπους από ποτέ. Στον τομέα της άνεσης έρχεται να συνδράμει η νέα σέλα, ενώ σε εκείνο του στυλ προστίθενται αισθητικές πινελιές και φινίρισμα στα επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η βρετανική εταιρεία. Αν αναλογιστεί κανείς και τη λίστα με τα 120 αυθεντικά αξεσουάρ, τότε μιλάμε για κάθε μία, μία και δυνητικά μοναδική μοτοσυκλέτα.

Advertisement
Advertisement

Βελτιωμένη απόδοση

Για το 2021 ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 900cc διατηρεί όλη του την ισχύ, καλύπτοντας τις απαιτήσεις του Euro5 με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και προσφέροντας παράλληλα καλύτερη απόδοση καυσίμου. Το νέο Street Twin αποδίδει τη ροπή του πλέον από πιο χαμηλά, με το peak να φτάνει τα 80Nm/3.800rpm και με τη μέγιστη ισχύ να ανέρχεται στους 65Hp/7.500rpm. Απροβλημάτιστα και τα διαστήματα των service ανά 16.000 χλμ, ενώ για τις ευρωπαϊκές αγορές το νεό Street Twin μπορεί να εφοδιαστεί με κιτ χαμηλής ιπποδύναμης για αναβάτες με διπλώματα A2, διατηρώντας τη δυνατότητα εύκολης αναβάθμισης σε πλήρη ισχύ από οποιονδήποτε αντιπρόσωπο της Triumph όταν αυτό ζητηθεί.

Advertisement

Άνεση και στυλ

Στο κομμάτι του στυλ η μοτοσυκλέτα έχει ανανεωθεί με νέα premium χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων νέων χυτών τροχών και βελτιωμένου φινιρίσματος σε αρκετές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα στις αλουμινένιες βάσεις του προβολέα. Ο ίδιος ο προβολέας είναι συμπαγής στην όψη και -όπως και το πίσω φωτιστικό σώμα πλέον- τεχνολογίας LED. Με το διαχρονικό DNA του σχεδιασμού Bonneville να είναι πάντα παρόν, η όλη εικόνα είναι μινιμαλιστική, με το νέα πλαϊνά πάνελ και τα premium αυτοκόλλητα στο ρεζερβουάρ να δίνουν ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Advertisement

Εξοπλισμένοι στο εξής με ελαστικά Pirelli Phantom Sportscomp, οι νέοι χυτοί τροχοί με τις λεπτομέρειες -έως και στα μπράτσα- προσθέτουν κάτι ακόμα στη συνολική εμφάνιση. Και αν όλα αυτά δεν αρκούν για να ξεχωρίσουμε, υπάρχουν 120 γνήσια αξεσουάρ της Triumph για τους τομείς της προστασίας, της άνεσης, των δυνατοτήτων και της ασφάλειας. Σε αυτές περιλαμβάνονται επιλογές για αποσκευές, σίτες, ράγες, μπάρες κινητήρα, προστατευτικά κινητήρα και καλύμματα αυτού σε μαύρο χρώμα ή χρώμιο. Όλα τα αξεσουάρ έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί παράλληλα με τη μοτοσυκλέτα, εγγυώντας τέλεια εφαρμογή.

Advertisement

Προδιαγραφές που εμπνέουν εμπιστοσύνη

Η σέλα διαθέτει ένα νέο μείγμα αφρώδους υλικού και καλύτερης ποιότητας επένδυση, με στόχο να δώσει περισσότερη άνεση και μεγαλύτερη αντοχή στο πέρασμα του χρόνου. Με το ύψος της να είναι στα 765mm, το Street Twin καθίσταται ιδανικό για αναβάτες όλων των αναστημάτων. Στα φρένα έρχεται μια νέα τετραπίστονη δαγκάνα της Brembo μπροστά, ενώ o υποβοηθούμενος συμπλέκτης συνοδεύεται από βελτιώσεις που εγγυώνται πιο εύκολη λειτουργία, ένα πραγματικό όφελος στην κυκλοφορία μέσα στην πόλη. Το ABS και το απενεργοποιούμενο Traction Control είναι στο στάνταρ εξοπλισμό, προσφέροντας ασφαλή διαχείριση της ροπής του Street Twin όταν διακυβεύεται η πρόσφυση. Διατίθενται δύο Riding Modes, Rain και Road, τα οποία έχουν αναθεωρηθεί έτσι ώστε να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις του ηλεκτρονικού γκαζιού και του ελέγχου πρόσφυσης για βέλτιστη απόδοση σε συνθήκες στεγνού και βρεγμένου οδοστρώματος.

Τα όργανα του Street Twin διαθέτουν ένα κλασικό αναλογικό ταχύμετρο και μια ψηφιακή οθόνη, της οποίας το μενού είναι προσβάσιμο από ένα κουμπί κύλισης που είναι τοποθετημένο στο τιμόνι, κάνοντας το χειρισμό απροβλημάτιστο ακόμα και κατά την οδήγηση. Τα ηλεκτρονικά καλούδια περιλαμβάνουν ακόμα ένα φορτιστή USB κάτω από τη σέλα, ενσωματωμένο σύστημα ακινητοποίησης κινητήρα (immobilizer) και στα αξεσουάρ θερμαινόμενες λαβές και σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών.

Gold Line Limited Edition

Πρόκειται για τη χειροποίητη και περιορισμένης παραγωγής έκδοση του Street Twin 2021, η οποία παρέχει όλες τις αναβαθμίσεις της νέας γενιάς γιορτάζοντας ταυτόχρονα με το διαχρονικό κλασικό λογότυπο της Triumph και τις ζωγραφισμένες στο χέρι χρυσές λεπτομέρειες. Θα υπάρξουν μόνο 1000 από αυτές τις όμορφες μοτοσυκλέτες παγκοσμίως, κάθε μία με πιστοποιητικό γνησιότητας, καθιστώντας τις ακόμα πιο exclusive αλλά και πιο… limited. Και πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι άλλωστε, με το Matt Sapphire Black στο χρώμα να κάνει αντίθεση με το χρυσό λογότυπο Triumph Heritage, αλλά και με τις λεπτομέρειες να επεκτείνονται επίσης στους τροχούς με τις χρυσές λεπτομέρειες καθώς και στο νέο πλαϊνό καπάκι που περιλαμβάνει ένα -επίσης προσαρμοσμένο στην έκδοση- λογότυπο Street Twin, ενισχύοντας περαιτέρω την αποκλειστικότητα αυτής της περιορισμένης έκδοσης.

Συνοπτικά οι αλλαγές για το 2021

• Κινητήρας Euro5 με περισσότερη ροπή
• Νέα δαγκάνα Brembo μπροστά
• Αναθεωρημένα οδηγικά προγράμματα (Road/Rain)
• LED πίσω φωτιστικό σώμα
• Νέo αφρώδες υλικό στη σέλα
• Νέες χυτές ζάντες με κατεργασμένες λεπτομέρειες
• Bουρτσισμένες αλουμινένιες λεπτομέρειες
• 120 διαθέσιμα αξεσουάρ
• Διαθέσιμο κιτ A2
• Διαθέσιμη έκδοση Limited

Το νέο Street Twin θα έρθει στη χώρα μας μέχρι τα τέλη Μαρτίου και σε τρεις επιλογές χρωμάτων: Cobalt Blue, Matt Ironstone και Jet Black. Όσον αφορά στην έκδοση Gold Line μάθαμε από την αντιπροσωπεία πως στην Ελλάδα θα διατεθεί μόλις ένα κομμάτι. Οι τιμές για την ώρα παραμένουν άγνωστες, θα σας ενημερώσουμε μόλις μας κοινοποιηθούν.

Διαβάστε επίσης:

Harley-Davidson Pan America 1250: Περιπετειώδες αμερικάνικο όνειρο

Honda CRF300 Rally: Χαρακτήρας On/Off με αγωνιστικά γονίδια

Νέος τιμοκατάλογος Suzuki 2021: Στα 21.495€ το νέο Hayabusa!