Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Honda, KTM, Piaggio και Yamaha συνδράμουν στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Ελλάδα 16:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda, KTM, Piaggio και Yamaha συνδράμουν στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

NEWSMOTO

Honda, KTM, Piaggio και Yamaha συνδράμουν στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

NEWSMOTO

Οι τέσσερις αυτές μεγάλες εταιρείες υπέγραψαν προσυμφωνητικό με στόχο τη δημιουργία κοινοπραξίας για την από κοινού κατασκευή εναλλάξιμων μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Παρισίων (για την αποφυγή της κλιματικής αλλαγής) είναι και η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Κάτι που σύμφωνα με τις ιδρυτικές εταιρείες της εν λόγω κοινοπραξίας, θα μπορούσε να προαχθεί με τη χρήση εναλλάξιμων, κοινών μπαταριών για ελαφρά ηλεκτρικά οχήματα και μοτοσυκλέτες. Η λογική αυτής της εφαρμογής, θα μπορούσε θεωρητικά να συμβάλλει στη διάδοση της ηλεκτροκίνησης, οικοδομώντας ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον για τη διαχείριση των μπαταριών που προορίζονται για –αστικές κυρίως- μετακινήσεις.

Ένα πρόσθετο όφελος, είναι και η βελτιωμένη αυτονομία, καθώς δεν θα υπάρχει η ανάγκη της φόρτισης. Απλώς θα πηγαίνεις με την άδεια σου μπαταρία στο πρώην βενζινάδικο (αν όχι «φορτιστάδικο» πλέον) και θα παίρνεις μια γεμάτη. Η παραπάνω προσέγγιση μειώνει και τα κόστη εξέλιξης και κατασκευής, με τις εταιρείες να προσφέρουν πιο φτηνά οχήματα στο πλαίσιο πάντα της αστικής μικρομετακίνησης.

Σκοπός της κοινοπραξίας, είναι η θέσπιση των τεχνικών προδιαγραφών που θα έχουν από κοινού οι συμμετέχοντες κατασκευαστές, με τα υποψήφια οχήματα να ανήκουν στην κατηγορία «L». Μια κατηγορία που αποτελείται από μοτοποδήλατα, μοτοσυκλέτες, τρίκυκλα και μικρά τετράτροχα, όλα ηλεκτρικά φυσικά. Το όλο εγχείρημα θα ξεκινήσει το Μάϊο του τρέχοντος έτους, με τις Honda, KTM, Piaggio και Yamaha να συνεργάζονται με εθνικούς οργανισμούς σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ παράλληλα η κοινοπραξία θα είναι «ανοιχτή» και σε άλλες εταιρείες.

Advertisement
Advertisement

Η μεγαλύτερη παραφωνία που ήδη φέρνει κάποιες αντιδράσεις, είναι η αξιοπιστία της μπαταρίας που θα παίρνεις σε σχέση με αυτή που θα αφήνεις. Ένα δεδομένο που σίγουρα θα λάβουν υπόψιν οι συμμετέχοντες στο μαζικό αυτό project.

Διαβάστε επίσης:

KTM 1290 Super Adventure R: Χωμάτινος οδοστρωτήρας

Advertisement

Triumph Street Twin: Το πέρασμα στο Euro5

Harley-Davidson Pan America 1250: Περιπετειώδες αμερικάνικο όνειρο

Advertisement