Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Οι καλύτεροι φορτιστές

Newsmoto

Honda Africa Twin 1100 2022: Άφιξη στην Ελλάδα και τιμή

  • Γιάννος Κατσιμπάρος (giannoskatsibaros@gmail.com)

Η νέα Africa Twin Adventure Sports αναβαθμίζεται προκειμένου να προσφέρει ακόμα πιο δυναμικές περιπέτειες στον αναβάτη με πολύ πλούσιο εξοπλισμό και κορυφαία συστήματα τόσο στο επίπεδο της οδήγησης όσο και στο επίπεδο της εργονομίας, πάντα με γνώμονα τις μεγάλες αποστάσεις, την περιπέτεια και την ελευθερία στον τουρισμό και τα ταξίδια.

Έχουν περάσει πάνω από τρεις δεκαετίες από τότε που η Honda XRV650 Africa Twin κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, και ενώ η μοτοσυκλέτα που τώρα φέρει το ίδιο όνομα – παρουσιάστηκε το 2016 ως CRF1000L Africa Twin – ήταν ένα εντελώς νέο μοντέλο, φτιαγμένο εξαρχής, εν τούτοις κληρονόμησε την ουσία και το πνεύμα που απογείωσαν τη δημοτικότητα της προκατόχου της.

Με μία μοναδική, αθλητική εμφάνιση, έναν απολαυστικό, εύχρηστο κινητήρα και ένα ικανό, άνετο πλαίσιο, η CRF1000L Africa Twin αποδείχτηκε μία πραγματικά σύγχρονη μοτοσυκλέτα παντός εδάφους και αγαπήθηκε από τους λάτρεις της περιπέτειας ανά τον κόσμο, όσους τη χρησιμοποιούν καθημερινά στην πόλη αλλά και τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου.

Το 2018, η Africa Twin, σε έκδοση με μηχανικό ή κιβώτιο διπλού συμπλέκτη – Dual Clutch Transmission (DCT), απέκτησε ηλεκτρονική διαχείριση γκαζιού Throttle By Wire (TBW) και 3 riding modes, περισσότερες επιλογές ρύθμισης του συστήματος Honda Selectable Torque Control (HSTC), και εξελιγμένη εισαγωγή και εξαγωγή για βελτιωμένη απόκριση και ήχο κινητήρα. Από την ίδια πλατφόρμα γεννήθηκε και η Africa Twin Adventure Sports – με τις ίδιες αναβαθμίσεις αλλά με βελτιωμένη προστασία από το αέρα, μεγαλύτερo ρεζερβουάρ καυσίμου και μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης – για ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε μεγάλες διαδρομές εκτός δρόμου.

Για το Μ.Υ. 2020, η τοποθέτηση ενός κινητήρα μεγαλύτερου κυβισμού 1084κ.εκ, και μεγαλύτερης διαδρομής, σηματοδότησε ένα ακόμα ορόσημο στην εξέλιξη της Africa Twin. Η οδηγική άνεση, η τεχνολογία και οι ικανότητες της πιο τουριστικής έκδοσης CRF1100L Africa Twin Adventure Sports* βελτιώθηκαν περαιτέρω – με το προαιρετικό σύστημα ανάρτησης Showa Electronically Equipped Ride Adjustment (SHOWA EERA™) ενώ η ίδια η CRF1100L Africa Twin επανασχεδιάστηκε με επιθετικό στυλ rally και ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον off-road χαρακτήρα. Επίσης προσφέρει περισσότερη ισχύ και ροπή και είναι σημαντικά ελαφρύτερη – σύμφωνα με τις βασικές αρχές που είχαν τεθεί πριν πολλά χρόνια.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του αναβαθμισμένου μοντέλου είναι ο εξοπλισμός ο οποίος είναι απλά εντυπωσιακός. Το νέο Africa Adventure Sports διαθέτει μονάδα μέτρησης αδράνειας έξι αξόνων IMU η οποία διαχειρίζεται καλύτερα τα συστήματα οδήγησης της μοτοσικλέτας. Πλέον η Africa διαθέτει σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία στις στροφές, σύστημα ελέγχου της σούζας, έλεγχο ανύψωσης του πίσω τροχού και ABS στροφής. Σημαντικό ρόλο παίζουν τα ηλεκτρονικά στο αυτόματο κιβώτιο DCT το οποίο εχει βελτιστοποιηθεί περαιτέρω στην πρώτη και δεύτερη σχέση, επιτρέποντας πιο ομαλή συμπεριφορά κατά την εκκίνηση από στάση και στις πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Στην καρδιά του νέου Adventure Sports παραμένει ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 1.084 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 102 ίππους και 105Nm ροπής. Το μοτέρ συνεργάζεται με Throttle-By-Wire ηλεκτρονικό γκάζι το οποίο προσφέρει τέσσερις επιλογές οδήγησης (Tour, Urban, Gravel και Off Road), ενώ ο αναβάτης μπορεί να επέμβει σε όλες τις παραμέτρους της μοτοσικλέτας.

Νέα για το 2022 είναι η σχεδίαση ‘Big Logo’ και οι ανανεωμένοι χρωματικοί συνδυασμοί που τώρα περιλαμβάνουν μαύρα αλουμινένια πλαϊνά καλύμματα. Επίσης μία αλουμινένια πίσω σχάρα αποτελεί στάνταρ χαρακτηριστικό.

H CRF1100L Africa Twin θα διατίθεται στους εξής χρωματισμούς, Pearl Glare White Tricolour, Grand Prix Red και Matte Ballistic Black.

Η τιμή του CRF1100L Africa Twin ξεκινά από τις 15.350 ευρώ, ενώ αντίστοιχα η τιμή για τις εκδόσεις Adventure Sports ξεκινά από τις 17.700 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Ανανέωση για τις Africa Twin και Africa Twin Adventure Sport
Honda CRF1100L Africa Twin: Android Auto και προσεχώς Radar!
Honda NT1100 2022

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto