Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Νέα Honda Africa Twin Adventure Sports (+Video)

Ελλάδα 20:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Honda Africa Twin Adventure Sports (+Video)

NEWSMOTO

Νέα Honda Africa Twin Adventure Sports (+Video)

NEWSMOTO

Παράλληλα με την σημαντικά ανανεωμένη AfricaTwin με τον μεγαλύτερο κινητήρα των 1.100 κυβικών η Honda αποκάλυψε και την πιο τουριστική έκδοση Adventure Sports με διαφορές που κάνουν το ταξίδι ακόμη πιο άνετο σε κάθε διαδρομή.

Advertisement
Advertisement

 

H νέα Honda AfricaTwin Adventure Sports διαχωρίζει περισσότερο την ταυτότητά της από την στάνταρ έκδοση της δημοφιλούς και ανανεωμένης Africa Twin και επωφελείται παράλληλα των νέων αλλαγών. Ταυτόχρονα υιοθετεί στοιχεία αποκλειστικά για αυτή την έκδοση που δημιουργούν μια πιο άνετη μοτοσυκλέτα στα ταξίδια και χωμάτινες διαδρομές.

Advertisement
Advertisement

Africa Twin Adventure Sports

 

 

Advertisement

Η Adventure Sports αξιοποιεί το ίδιο πλαίσιο και δικύλινδρο κινητήρα των 101 ίππων με την Africa Twin με την ανανεωμένη θέση οδήγησης να παραμένει ίδια και σε αυτή την περίπτωση. Το ρεζερβουάρ είναι μεγαλύτερο από τα 18,8 λίτρα στα 24,8 και δίνει αυτονομία άνω των 500 χλμ. με μέση κατανάλωση 4,8 λίτρα/100 χλμ. σύμφωνα με την Honda.

Advertisement

Το fairing είναι φαρδύτερο,όπως και οι προεκτάσεις του στα πλάγια και η ψηλότερη ζελατίνα ρυθμίζεται σε πέντε θέσεις. Η αλουμινένια προστασία του πλαισίου είναι μεγαλύτερη και στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται παροχή ρεύματος και θερμαινόμενα γκριπ.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό ανήκει η EERA, η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση της Showa με τέσσερα βασικά modes ρύθμισης (SOFT, MID, HARD και OFF-ROAD) και ένα που δίνει στον αναβάτη την ελευθερία να την ρυθμίσει ο ίδιος. Η Adventure Sports εξοπλίζεται και με cornering lights που φωτίζουν την στροφή ανάλογα με την κλίση της μοτοσυκλέτας. Έναντι του προηγούμενου μοντέλου η σέλα έχει σχεδιαστεί ξανά και είναι 50 χιλιοστά χαμηλότερη στα 850-870 χιλιοστά.

Advertisement

Η βασική έκδοση χρησιμοποιεί συμβατική ανάρτηση της Showa με διαδρομές 230 χιλιοστά και για τους δύο τροχούς. Ο πλούσιος εξοπλισμός δεν διαφέρει από της Africa Twin και περιλαμβάνει μεγάλη οθόνη αφής 6,5 ιντσών με συμβατότητα Apple CarPlay και σύνδεση Bluetooth, cruise control και όλα τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του αναβάτη της στάνταρ έκδοσης, όπως είναι το ρυθμιζόμενο ABS και Traction Control τα προγράμματα οδήγησης αλλά και η ύπαρξη μονάδας IMU που ρυθμίζει τη λειτουργία τους και στις στροφές.

Η άφιξη και των δύο Africa Twin αναμένεται στην Ελλάδα το Νοέμβριο.