Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Honda Africa Twin: Έρχεται ανανεωμένη και πιο δυνατή

Ελλάδα 4:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Africa Twin: Έρχεται ανανεωμένη και πιο δυνατή

NEWSMOTO

Honda Africa Twin: Έρχεται ανανεωμένη και πιο δυνατή

NEWSMOTO

Οι φήμες για ανανέωση της Honda CRF1000L Africa Twin κυκλοφορούν εδώ και μήνες στον Ιστό και οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται στην επιφάνεια δείχνουν να επιβεβαιώνουν την πρόθεση της Honda για αλλαγές στο design και τον κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

 

Το αμερικάνικο Cycleworld αναφέρει ότι η ανανέωση της Honda Africa Twin θεωρείται τώρα δεδομένη με την πληροφορία να επιβεβαιώνεται από επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά που διέρρευσαν στο internet.

Advertisement
Advertisement

Η μεγάλη on-off μοτοσυκλέτα θα μετονομαστεί σε CRF1100L με τον δικύλινδρο κινητήρα να μεγαλώνει σε κυβισμό από τα 998 στα 1.086 κ.εκ. και την δύναμη να φτάνει στους 101 ίππους από τους 94 του σημερινού μοντέλου. Η ισχύς αποδίδεται και στις δύο περιπτώσεις στις 7.500 σ.α.λ. με την αύξηση της ροπής να θεωρείται επίσης δεδομένη. Ένας από τους λόγους της αυξημένης χωρητικότητας μπορεί να είναι και οι ερχόμενες προδιαγραφές Euro5.

Αυξημένο εμφανίζεται και το πλάτος στα 96 εκατοστά από 92,9 εκατοστά με την τοποθέτηση φαρδύτερου τιμονιού, χωρίς όμως άλλες αλλαγές στο πλαίσιο, το μεταξόνιο και τις αναρτήσεις.

Η γκάμα θα αποτελείται από τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις της Africa Twin, την στάνταρ μοτοσυκλέτα και την πιο χωμάτινη Adventure Sports, ενώ και οι δύο θα είναι διαθέσιμες και με DCT κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Advertisement

Φωτογραφίες τις ανανεωμένης Africa Twin δεν υπάρχουν με πηγές από την Ιαπωνία να κάνουν λόγο για αλλαγές που θα αφορούν κυρίως το εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας. Όλες οι εκδόσεις θα φέρουν επίσης το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ των 24 λίτρων της Adventure Sports αλλά και την ψηλότερη ζελατίνα, με το ρεζερβουάρ των 19 λίτρων να καταργείται στην στάνταρ έκδοση.

Advertisement

Η ανανεωμένη Honda Africa Twin με τον μεγαλύτερο κινητήρα πιστεύεται ότι θα κάνει την εμφάνιση της στους επόμενους μήνες, ίσως και πριν από την διεθνή έκθεση μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο.