Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Honda ετοιμάζει το «κύκνειο άσμα» της Fireblade

Ελλάδα 17:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Honda ετοιμάζει το «κύκνειο άσμα» της Fireblade

NEWSMOTO

Η Honda ετοιμάζει το «κύκνειο άσμα» της Fireblade

NEWSMOTO

Το 2024 ίσως δούμε από την Honda την πιο ισχυρή Fireblade που κατασκευάστηκε ποτέ και θα είναι η τελευταία έκδοση της θρυλικής μοτοσικλέτας.

Advertisement
Advertisement

Στην Ιαπωνία τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν έντονα οι φήμες ότι η Honda ετοιμάζει πυρετωδώς μια καινούρια CBR10000RR-R για το 2024. Χωρίς να είναι κάτι επίσημο, οι πληροφορίες (ή καλύτερα οι φήμες) αναφέρουν πως η Honda θέλει να κάνει μια τελευταία προσπάθεια στην κατηγορία των superbike και να δημιουργήσει την πιο ισχυρή Fireblade που φτιάχτηκε ποτέ.

Το 2022 η Honda γιόρτασε τα 30 χρόνια του μοντέλου παρουσιάζοντας μια ειδική έκδοση η οποία βασιζόταν στην SP2. Η μοτοσικλέτα είχε απόδοση 215 ίππους και άφθονη τεχνολογία πάνω της, ωστόσο για μια ακόμα φορά δεν γνώρισε την επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Advertisement
Advertisement

Η μοτοσικλέτα ωστόσο είχε σημαντικές επιτυχίες στους αγώνες όπως τη νίκη στον 8ωρο αγώνα της Suzuka και σε διάφορα εθνικά πρωταθλήματα, κάτι που φαίνεται ότι πείσμωσε τους ανθρώπους της Honda. Αν όντως ισχύσουν οι φήμες από την Ιαπωνία τότε θα έχουμε να κάνουμε με μια τελευταία έκδοση (Final Edition) της Fireblade η οποία θα είναι έτοιμη το 2024.

Η τελευταία έκδοση προκύπτει από το γεγονός ότι τα επόμενα χρόνια οι κανονισμοί στις εκπομπές ρύπων θα γίνουν αρκετά αυστηροί κάτι που σημαίνει ότι τέτοιου είδους μοτοσικλέτες ίσως να μην μπορούν πλέον να έχουν τόσο μεγάλες ιπποδυνάμεις. Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε την επόμενη και ίσως τελευταία «ατόφια» CBR1000RR-R Fireblade.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φρεσκάρισμα για το CRF300L από την Honda
Από ποιο μοντέλο εμπνεύστηκε η Honda τη νέα CL500 (+video)
Φρέσκο «μακιγιάζ» για το Honda Forza 350 (+video)

Advertisement