Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Fantic και Yamaha ανακοινώνουν την αγοραπωλησία της Motori Minarelli

Ελλάδα 16:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Fantic και Yamaha ανακοινώνουν την αγοραπωλησία της Motori Minarelli

NEWSMOTO

Fantic και Yamaha ανακοινώνουν την αγοραπωλησία της Motori Minarelli

NEWSMOTO

Η συνεργασία των δύο κατασκευαστών αρχίζει να δείχνει τα πρώτα της αποτελέσματα, αρχής γενομένης από την εξαγορά της Minarelli.

Advertisement
Advertisement

Για την όλη συμφωνία σας είχαμε ενημερώσει πριν 2,5 μήνες (κλικ εδώ) και τώρα μέσα από ένα δελτίο τύπου της Yamaha τη βλέπουμε να υλοποιείται. Οι Fantic Motor και Yamaha Motor Europe έκαναν το πρώτο μεγάλο “deal”, που δεν είναι άλλο από την εξαγορά από την ιταλική εταιρεία του 100% των μετοχών της Motori Minarelli (ανήκε εξ ολοκλήρου στη Yamaha).

Από την ημερομηνία ανακοίνωσης της προβλεπόμενης απόφασης, ολοκληρώθηκαν θετικά οι διαβουλεύσεις της Yamaha Motor Europe με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργασίας και το Τοπικό Συμβούλιο Εργασίας της Motori Minarelli. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν με θετικό πνεύμα από όλα τα μέρη, γνωρίζοντας κάθε πλευρά τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από αυτή τη συνεργασία για το μέλλον των δραστηριοτήτων της Motori Minarelli.

Advertisement
Advertisement

Η όλη επιχείρηση πρόκειται να ενισχύσει την υπάρχουσα συνέργεια των Yamaha Motor Europe και Fantic Motor, προωθώντας τη συνεργασία τους στο επόμενο επίπεδο όσον αφορά στους τομείς της μοτοσυκλέτας και της ηλεκτροκίνησης.

“Η ενίσχυση της συνεργασίας με τη Yamaha Motor Europe και η εξαγορά της Motori Minarelli αντιπροσωπεύουν για τη Fantic Motor ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης μας ως τεχνολογικού ηγέτη στην παραγωγή μοτοσυκλετών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ιταλία”, δήλωσε ο Mariano Roman, Διευθύνων Σύμβουλος της Fantic Motor. «Θα συνεργαστούμε για να αυξήσουμε περαιτέρω την τεχνογνωσία της Motori Minarelli στους κινητήρες και τα ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης, να διευρύνουμε το φάσμα παραγωγής και να προσφέρουμε στους πελάτες της Motori Minarelli ανταγωνιστικούς, πρωτοποριακούς κινητήρες τεχνολογίας αιχμής”.

Advertisement

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής συνεργασίας», σχολίασε ο Eric de Seynes, Πρόεδρος της Yamaha Motor Europe. «Η μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της Yamaha Motor Europe και της Fantic Motor θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια ομαλή μετάβαση στο νέο επιχειρηματικό σχέδιο και θα επιτρέψει στη Motori Minarelli να συνεχίσει την αποστολή της διατηρώντας ταυτόχρονα την ταυτότητά της. Η συμφωνία θα δημιουργήσει επίσης ένα ισχυρό μέλλον για τη Motori Minarelli εντός της ιταλικής βιομηχανίας, επιτρέποντας στην εταιρεία να βρίσκεται σε θέση να υλοποιεί νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και να επεκτείνει το εύρος λειτουργίας και εφοδιασμού της “.

Advertisement

Αυτή η συνεργασία -βασισμένη στις κοινές βασικές αξίες της τιμιότητας, της συνέπειας, της καινοτομίας και της αριστείας των προϊόντων- δημιουργεί ισχυρότερες συνέργειες μεταξύ της γνώσης, της δημιουργικότητας και της εξειδίκευσης.

Διαβάστε επίσης:

Honda PCX125 MY2021: Νέος κινητήρας και traction control!

Advertisement

KTM 1290 Super Adventure S MY2021: Παραμένει το πιο δυνατό, διαθέτει και ραντάρ!

Triumph Speed Triple 1200 RS MY2021: Τρικύλινδρη φοβέρα