Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MXGP 2022: Εξασφάλισε τον τίτλο ο Tim Gajser με Honda

Ελλάδα 2:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MXGP 2022: Εξασφάλισε τον τίτλο ο Tim Gajser με Honda

NEWSMOTO

MXGP 2022: Εξασφάλισε τον τίτλο ο Tim Gajser με Honda

NEWSMOTO

Ο Tim Gajser έβαλε την σφραγίδα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX 2022 κατακτώντας τον 5ο τίτλο στο MXGP.

Advertisement
Advertisement

Ο Σλοβένος αναβάτης Tim Gajser χάρισε ακόμα έναν τίτλο στην Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross (MXGP). Ο Gajser έγινε ο πιο επιτυχημένος εν ενεργεία αναβάτης του MXGP, κερδίζοντας στο Grand Prix της Φινλανδίας τον 5o Παγκόσμιο Τίτλο του και τον 4ο στην κορυφαία κατηγορία του θεσμού. Ο αναβάτης της Honda με την CRF450R εξασφάλισε το φετινό πρωτάθλημα δύο γύρους πριν την ολοκλήρωσή του, αφού κυριάρχησε κατά περιόδους κατά τη διάρκεια του απαιτητικού φετινού πρωταθλήματος.

Τα τελευταία χρόνια η Honda έχει δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή ομάδα στο Παγκόσμιο Motocross και οι καρποί αυτής της επιτυχίες φαίνονται στα αποτελέσματα. Τίτλοι, νίκες και σημαντικά ρεκόρ βρίσκονται στο πορτφόλιο της Honda, η οποία φέτος είδε το μεγάλο αστέρι της να κατακτά ακόμα έναν τίτλο και μάλιστα πολύ πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Advertisement
Advertisement

Το κλειδί της επιτυχίας ήταν στους 7 πρώτους γύρους όταν ο Gajser κατάκτησε 6 νίκες και πήρε προβάδισμα. Στη συνέχεια, οι νίκες σε Γερμανία και οι καλές εμφανίσεις στην Ινδονησία τον διατήρησαν στην κορυφή, ενώ στην Φινλανδία με σταθερούς τερματισμούς έφτασε στον στόχο που ήταν ο τίτλος.


O Σλοβένος αναβάτης της Honda δήλωσε: «Τι μέρα και αυτή! Σίγουρα δεν οδήγησα τόσο καλά όσο θα μπορούσα, αλλά πέτυχα τον στόχο μου και αυτό ήταν που είχα σκοπό να φέρω εις πέρας στην αρχή της ημέρας. Πέντε παγκόσμιοι τίτλοι, πραγματικά είναι απίστευτο. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την HRC Team, τους ανθρώπους που βρίσκονται στους αγώνες και για όλη την υποστήριξη από την Ιαπωνία. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την κοπέλα μου και για όλη την υποστήριξη που λαμβάνω από τους θαυμαστές μου σε όλο τον κόσμο. Ήταν υπέροχο να βλέπω τόσους πολλούς να με επευφημούν στην πίστα, και σίγουρα το ευχαριστώ αυτό είναι λίγο. Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα τον πέμπτο μου τίτλο!».


Το επόμενο Σαββατοκύριακο το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατευθύνεται στο St Jean D’Angely της Γαλλίας για τον προτελευταίο γύρο της σεζόν. Ο Gajser θα προσπαθήσει να προσθέσει επιπλέον διακρίσεις στις ήδη οκτώ νίκες του, ενώ ο ομόσταβλός του στην ομάδα HRC Evans, ελπίζει να ανέβει για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο των νικητών σε ένα ακόμα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση με τους καλύτερους αναβάτες του motocross.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Αυστρίας: Νικητής ο Bagnaia, στο βάθρο o Quartararo
Yamaha: Προσομοιωτής σε βοηθάει να διαλέξεις μοτοσικλέτα (+video)
Yamaha: Αυτά είναι τα motocross μοντέλα για το 2023 (+video)