Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Έτοιμη για κάθε πρόκληση η νέα Ducati DesertX Rally (+video)

Ελλάδα 6:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμη για κάθε πρόκληση η νέα Ducati DesertX Rally (+video)

NEWSMOTO

Έτοιμη για κάθε πρόκληση η νέα Ducati DesertX Rally (+video)

NEWSMOTO

Η έκδοση Rally της Ducati DesertX φέρνει νέα δεδομένα στην κατηγορία των μεγάλων Off-Road μοτοσικλετών.

Advertisement
Advertisement

Η επιλογή της Ducati να παρουσιάσει την επιβλητική DesertX Rally στην Οροσειρά του Άτλαντα στην Τυνησία κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Πρόκειται για έναν ονειρεμένο προορισμό για κάθε λάτρη του Off-Road και του Travel Enduro καθώς το τοπίο περιλαμβάνει κάθε οδηγική πρόκληση που μπορεί να συναντήσει κανείς σε μια εξόρμηση.

Η Ducati DesertX Rally είναι μια ειδική έκδοση του μοντέλου με έμφαση στο Off-Road και το Enduro. Οπτικά η μοτοσικλέτα ξεχωρίζει από τον ειδικό χρωματισμό εμπνευσμένο από τη συμμετοχή στον αγώνα Hard Enduro Erzbergrodeo με αναβάτη τον Αντουάν Μέο. Τα γραφικά έχουν κατασκευαστεί από PVC πλαστικό για αυξημένη ανθεκτικότητα, ενώ έχει τοποθετηθεί ψηλό φτερό εμπρός τύπου enduro.

Advertisement
Advertisement

Οι αναρτήσεις είναι εκείνες που έχουν δεχτεί τη μεγαλύτερη αναβάθμιση στο τεχνικό κομμάτι. Η Ducati επέλεξε λύσεις που χρησιμοποιούνται συνήθως στους αγώνες enduro με ένα θηριώδες ανεστραμμένο πιρούνι της KYB εμπρός 48 χιλ. και ένα πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω.

Οι διαδρομές έχουν αυξηθεί στα 250 χιλ. και 240 χιλ. ενώ τα καλάμια έχουν επίστρωση DLC και εξωτερικό κέλυφος Kashima Coating. Στο πακέτο περιλαμβάνεται επίσης ένα αμορτισέρ τιμονιού της Ohlins και αλουμινένιες τιμονόπλακες κατασκευασμένες σε CNC.

Advertisement

Καινούριοι είναι και οι τροχοί της Rally με ενισχυμένα κέντρα από ατσάλι και στεφάνια της Takasago Excel. Τα φρένα είναι της Brembo με δίσκου 320 χιλ. και 4πίστονες δαγκάνες. Ο κινητήρας δεν έχει αλλαγές με τον L2 των 937 κ.εκ. να αποδίδει 110 ίππους και 92 Nm ροπής.

Advertisement

Στα ηλεκτρονικά έχει προστεθεί η επιλογή Rally για πιο σκληρές συνθήκες οδήγησης, υπάρχει στάνταρ το quickshifter, το Cruise Control ενώ μέσω της TFT οθόνης 5 ιντσών υπάρχει δυνατότητα πλοήγησης μέσω συνδεσιμότητας με smartphone. Η καινούρια Ducati DesertX Rally αναμένεται στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Δείτε onboard βίντεο της Rally στο Erzbergrodeo.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ducati Panigale V4 τα βάζει με δύο supercars (+video)
Αλλάζει προσέγγιση στα αεροδυναμικά η Ducati MotoGP (+video)
Και το όνομα αυτής… Ducati Desmo 450 MX (+video)