Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Γόνατα στο… χιόνι με μια Aprilia RSV4 (+video)

Ελλάδα 6:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γόνατα στο… χιόνι με μια Aprilia RSV4 (+video)

NEWSMOTO

Γόνατα στο… χιόνι με μια Aprilia RSV4 (+video)

NEWSMOTO

Αν νομίζατε ότι ένα superbike κάνει μόνο για ασφάλτινη πίστα τότε σίγουρα θα πρέπει να δείτε το παρακάτω επίτευγμα.

Advertisement
Advertisement

Η Aprilia RSV4 είναι μια από τις καλύτερες superbike μοτοσικλέτες της αγοράς. Παρά το γεγονός ότι η μοτοσικλέτα βρίσκεται πάνω από 10 χρόνια ανάμεσά μας, σε πολλές περιπτώσεις συνεχίζει να κατακτά την κορυφή σε συγκριτικά τεστ χάρη στον ασύγκριτα φιλικό, διασκεδαστικό και αποτελεσματικό τρόπο που κινείται σε πίστα και δρόμο.

Οι ιδιοκτήτες των RSV4 έχουν καταλάβει την αξία του μοντέλου και το έχουν αγαπήσει πολύ. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις είναι τόσο δεμένοι μαζί του που δεν μπορούν να το αποχωριστούν ακόμα και όταν χιονίσει. Απόδειξη είναι η μετατροπή που έκανε ο μηχανικός με το παρατσούκλι the.mechatist και παρουσίασε σε μια ανάρτησή του στο Instagram.

Advertisement
Advertisement

Η Aprilia RSV4 μετατράπηκε σε ένα ικανότατο snowmobile το οποίο «οργώνει» τις χιονισμένες διαδρομές που έχει επιλέξει ο αναβάτης. Η μοτοσικλέτα έχει διατηρήσει τον V4 κινητήρα των 1.099 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 214 ίππους και 126 Nm ροπής, ωστόσο όλα τα υπόλοιπα έχουν ξηλωθεί. Από τη μοτοσικλέτα έχουν αφαιρεθεί οι τροχοί, τα φρένα, η εξάτμιση, το φέρινγκ, το ψαλίδι και οι αναρτήσεις.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Mechatist (@the.mechatist)

Advertisement

Η πρώτη δουλειά που έγινε ήταν στις πλάκες τιμονιού προκειμένου να φιλοξενήσουν ένα νέο μπροστινό σύστημα της WP με ένα μεγάλο πέδιλο του σκι. Στη συνέχεια είχαμε επέμβαση στη μετάδοση, η οποία παρέμεινε με αλυσίδα, αλλά επιμηκύνθηκε. Το σύστημα εξάτμισης είναι επίσης εντελώς νέο και έχει τοποθετηθεί ψηλά προς το κέντρο και πίσω, ενώ η κίνηση μεταφέρεται σε μια ερπύστρια. Τα όργανα και τα ηλεκτρονικά της μοτοσικλέτας έχουν παραμείνει ίδια. Ίσως η πιο ακραία μετατροπή που έχουμε δει σε RSV4.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Aprilia RS660 Stars & Stripes
EICMA 2022: Πρωτότυπο ηλεκτρικό supermoto από την Aprilia
Aprilia RSV4 XTrenta: Τεχνολογία MotoGP, 230 ίπποι και 165 κιλά