Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Aprilia επιστρέφει στα Rally Raid

Ελλάδα 19:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Aprilia επιστρέφει στα Rally Raid

NEWSMOTO

Η Aprilia επιστρέφει στα Rally Raid

NEWSMOTO

Η γέννηση του Tuareg 660 σχεδόν ανάγκασε την Aprilia να επιστρέψει στους αγώνες Rally Raid.

Advertisement
Advertisement

Πριν από περίπου δύο χρόνια η Aprilia παρουσίασε ένα εξαιρετικό μοντέλο εκτός δρόμου το οποίο «κουβαλούσε» ένα θρυλικό όνομα. Η Tuareg 660 ήταν βασισμένη πάνω στην πλατφόρμα του δικύλινδρου κινητήρα του RS660, ωστόσο εξελίχθηκε αποκλειστικά για σκληρά τερέν και ταξίδια.

Θέλοντας να κάνει το επόμενο βήμα εξέλιξης του μοντέλου τόσο στο τεχνικό κομμάτι όσο και σε επίπεδο μάρκετινγκ, η Aprilia αποφάσισε να βάλει το Tuareg 660 στους αγώνες. Από το 2024 λοιπόν το εργοστάσιο από το Noale ετοιμάζει τη δική της εμπλοκή στους αγώνες Rally Raid δίνοντας στο αγωνιστικό τμήμα Aprilia Racing τη δυνατότητα να πειραματιστεί πάνω στο off-road μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία GCorse των αδερφών Guareschi (Gianfranco και Vittoriano) θα αναλάβει το project, ενώ θα έχει άμεση επαφή με τους επικεφαλής της Aprilia Racing, Massimo Rivola και Romano Albesiano. Αναβάτες της ομάδας εξέλιξης θα είναι οι έμπειροι Jacopo Cerutti και Francesco Montanari οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα Ιταλίας Motorally 2023 με δύο πρωτότυπα Tuareg 660.

Στόχος της Aprilia το 2024 είναι να πάρει μέρος σε διεθνής αγώνες Rally Raid όπως το Africa Eco Race και το Tunisia Desert Challenge με απώτερο στόχο φυσικά το κορυφαίο Rally Dakar (αν φυσικά δημιουργηθεί κατηγορία Raid, όπως ακούγεται έντονα). Η Aprilia δεν είναι άγνωστη στους αγώνες Raid με την πρώτη εμφάνιση να έρχεται τη δεκαετία του 1970. Στο Dakar, η Aprilia πήρε μέρος πρώτη φορά το 1989 με το περίφημο Tuareg, ενώ από το 2010 μέχρι το 2012 αγωνίστηκε με το δικύλινδρο RXV Rally 450, έχοντας μάλιστα μια τρίτη θέση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Aprilia RS660 Stars & Stripes
EICMA 2022: Πρωτότυπο ηλεκτρικό supermoto από την Aprilia
Γόνατα στο… χιόνι με μια Aprilia RSV4 (+video)

Advertisement