Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Έρχεται ZX-4RR με 80 ίππους από 400 κ.εκ.!

Ελλάδα 13:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται ZX-4RR με 80 ίππους από 400 κ.εκ.!

NEWSMOTO

Έρχεται ZX-4RR με 80 ίππους από 400 κ.εκ.!

NEWSMOTO

Η Kawasaki επιβεβαίωσε την έλευση στην Ευρώπη του εκρηκτικού supersport ZX-4RR.

Advertisement
Advertisement

Τη χρονιά που μας πέρασε η Kawasaki πρόσθεσε στην γκάμα των μοτοσικλετών της δύο νέες μοτοσικλέτες στα 400 κ.εκ. Το πρώτο ήταν το Ninja 400 και το δεύτερο ήταν το Z400 τα οποία είχαν ως κοινό συστατικό τον δικύλινδρο κινητήρα των 400 κ.εκ. και τα ποιοτικά εξαρτήματα στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς.

Το εργοστάσιο από το Akashi φαίνεται πως θέλει να κάνει ακόμα πιο πικάντικη τη συγκεκριμένη κατηγορία καθώς ανακοίνωσε πως φέρνει στην Ευρώπη μέσα στο 2023 την ΖΧ-4R. Η supersport μοτοσικλέτα ανήκει στην οικογένεια των 400αριών της Kawasaki ωστόσο έχει ένα στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει: δύο επιπλέον κυλίνδρους!

Advertisement
Advertisement

Η ZX-4R είναι εξοπλισμένη με έναν τετρακύλινδρo σε σειρά κινητήρα 399 κ.εκ. ο οποίος έχει εκρηκτικές επιδόσεις. Η ισχύς του φτάνει τους 80 ίππους (79,1 για την ακρίβεια) ανεβάζοντας το στροφόμετρο μέχρι τις 15.000 σ.α.λ. και την αδρεναλίνη στο κόκκινο. Το μηχανικό σύνολο είναι ολοκαίνουριο και βασίζεται στον ήδη πολύ ισχυρό 250άρι που συναντήσαμε το 2022 στο ZX-25R το οποίο έγινε διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία.

Το πλαίσιο προέρχεται από το ZX-25R και είναι ατσάλινο σωληνωτό με έντονο χαρακτηριστικό την ακαμψία και την αιχμηρή γεωμετρία. Οι αναρτήσεις είναι της Showa με BFF ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα αποτελούνται από ακτινικές δαγκάνες.

Advertisement

Η Kawasaki αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι εκτός από την βασική έκδοση, την ZX-4R θα συνοδεύουν δύο ακόμα εκδόσεις. Η μία είναι η SE η οποία θα έχει επιπλέον σύστημα quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων και πέντε επιλογές οδήγησης, και η δεύτερη θα είναι η RR η οποία εκτός από όλα τα παραπάνω θα έχει και μια χαρτογράφηση Track Mode και θα μπορεί να συνδεθεί με την εφαρμογή Kawasaki Rideology που επιτρέπει στον αναβάτη να επέμβει στις ρυθμίσεις της μοτοσικλέτας από το smartphone του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το 2024 διαθέσιμα τα υβριδικά Kawasaki
Αυτή είναι η πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Kawasaki
Τέσσερις εκδόσεις για το Kawasaki Versys 650 του 2023