Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Έρχεται υβριδικό Kawasaki Versys 650;

Ελλάδα 9:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται υβριδικό Kawasaki Versys 650;

NEWSMOTO

Έρχεται υβριδικό Kawasaki Versys 650;

NEWSMOTO

Η Kawasaki ετοιμάζει ακόμα ένα υβριδικό μοντέλο αυτήν τη φορά στην κατηγορία των μοτοσικλετών τουρισμού.

Advertisement
Advertisement

Το 2023 ήταν η χρονιά που η Kawasaki ταρακούνησε τον κόσμο των δύο τροχών παρουσιάζοντας τις πρώτες υβριδικές μοτοσικλέτες. Οι Ninja 7 Hybrid και η Z 7 Hybrid είναι οι πρώτες μοτοσικλέτες αυτού του είδους απολαμβάνοντας ένα υβριδικό σύστημα παρόμοιο με εκείνο που έχουμε γνωρίσει στον κόσμο των αυτοκινήτων.

Από ότι φαίνεται η Kawasaki γλυκάθηκε με αυτήν την προσέγγιση και ήδη σχεδιάζει την επόμενη γενιά μοτοσικλετών με υβριδική δομή. Πρόσφατα διέρρευσαν σχέδια κατοχύρωσης πατέντας μιας μοτοσικλέτας η οποία μοιάζει πολύ με την Versys 650 της Kawasaki έχοντας υβριδικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Αν λάβουμε υπόψη ότι η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα θα δανειστεί το σύστημα κίνηση της Ninja 7 Hybrid τότε θα έχουμε ένα Versys με παρόμοιες επιδόσεις με το βενζινοκίνητο μοντέλο. Το σύνολο θα περιλαμβάνει έναν δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 451 κ.εκ. ο οποίος συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία χωρητικότητας 1,4 kWh. Όλα μαζί αποδίδουν συνδυαστικά 67 ίππους κάτι που είναι πολύ κοντά στους 65 ίππους της Versys.

Η μεγάλη διαφορά των δύο μοτοσικλετών θα είναι φυσικά στην κατανάλωση η οποία στην περίπτωση του υβριδικού Versys θα είναι πολύ χαμηλή. Οι εκπομπές ρύπων επίσης θα είναι χαμηλές, ενώ η μοτοσικλέτα θα έχει τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης όταν θελήσει ο αναβάτης να κινηθεί με χαμηλές ταχύτητες στην πόλη. Το υβριδικό Versys ίσως προστεθεί στην γκάμα της Kawasaki το 2025.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η πρώτη μοτοσικλέτα υδρογόνου
Το υβριδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα (+video)
Έρχεται ZX-4RR με 80 ίππους από 400 κ.εκ.!

Advertisement