Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτή είναι η πρώτη μοτοσικλέτα υδρογόνου

Ελλάδα 3:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η πρώτη μοτοσικλέτα υδρογόνου

NEWSMOTO

Αυτή είναι η πρώτη μοτοσικλέτα υδρογόνου

NEWSMOTO

Η σύμπραξη των Ιαπώνων κατασκευαστών που ερευνούν και εξελίσσουν τεχνολογίες υδρογόνου είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη μοτοσικλέτα υδρογόνου.

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές του 2023 δημιουργήθηκε στην Ιαπωνία μια σύμπραξη μεταξύ των Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki και Toyota με στόχο να διερευνηθούν τεχνολογικές λύσεις με βάση το υδρογόνο. Η κοινοπραξία ονομάστηκε HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology) και το πρώτο της επίτευγμα ήταν ένα buggy με κινητήρα υδρογόνου το οποίο θα πάρει μέρος στο φετινό Ράλλυ Ντακάρ.

Η δεύτερη προσπάθεια της κοινοπραξίας έχει να κάνει με μια μοτοσικλέτα η οποία παρουσιάστηκε στο συνέδριο Group Vision 2030. Πρόκειται για μια πρωτότυπη Kawasaki H2 HySE η οποία είναι πλήρως λειτουργική και διαθέτει κινητήρα υδρογόνου. Η μοτοσικλέτα έχει χρησιμοποιήσει ως βάση την H2 SX με έναν κινητήρα τετρακύλινδρο τούρμπο 1.000 κ.εκ.

Advertisement
Advertisement

Το καύσιμο που χρησιμοποιείται είναι το υδρογόνο το οποίο έχει αντικαταστήσει την παραδοσιακή βενζίνη, ωστόσο η Kawasaki δεν έχει δώσει καμία επιπλέον πληροφορία για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαδικασία της καύσης.

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το υδρογόνο που χρησιμοποιείται είναι «πράσινο», δηλαδή από εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Advertisement

Στις εικόνες που δημοσιεύτηκαν φαίνεται πως τα δοχεία υδρογόνου είναι τοποθετημένα στο πίσω μέρος της μοτοσικλέτας, εκατέρωθεν της ουράς. Η Kawasaki ανάφερε ότι στις αρχές του 2024 θα ξεκινήσει τις δοκιμές του πρωτότυπου, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να έχουμε κάτι έτοιμο για παραγωγή πριν το 2030.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το υβριδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα (+video)
Χτύπησαν οι καμπάνες του υδρογόνου στην Ιαπωνία
Το 2024 διαθέσιμα τα υβριδικά Kawasaki