Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Έρχεται υβριδική μοτοσικλέτα από τη Suzuki

Ελλάδα 3:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται υβριδική μοτοσικλέτα από τη Suzuki

NEWSMOTO

Έρχεται υβριδική μοτοσικλέτα από τη Suzuki

NEWSMOTO

Ένα πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποκάλυψε πως η Suzuki ετοιμάζει δίκυκλο με υβριδικό σύστημα κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Η Suzuki φαίνεται να κινείτε εκ του ασφαλούς. Βελτιώνει τα μοντέλα μοτοσυκλετών στα σημεία και δεν κάνει ριζικές αλλαγές σε αυτά. Εκτός από τη νέα σειρά GSX-R1000 και V-Strom και την κατάργηση της Hayabusa η γκάμα δεν έχει δει αλλαγές από το… μακρινό 2000.

Είναι περίεργο, επειδή η Suzuki άνοιξε ένα ολοκαίνουργιο mega-εργοστάσιο λίγους μήνες πριν, και αυτή θα ήταν η ιδανική στιγμή για να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο μοτοσυκλέτας ή κινητήρα ή κάτι εντελώς διαφορετικό και μάλλον οι Ιάπωνες μηχανικοί δουλεύουν πάνω σε αυτό.

Το site μοτοσυκλέτας «Visordown» αποκάλυψε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που δείχνει ότι η Suzuki σχεδιάζει μια μοτοσυκλέτα με βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη λύση όπου ο ηλεκτροκινητήρας που λειτουργεί ως η κύρια πηγή κίνησης της μοτοσυκλέτας. Το δίκυκλο μπορεί να έχει μια μεγάλη μπαταρία κάτω από την σέλα. Ο αναβάτης μπορεί να τοποθετήσει μία μικρότερη μπαταρία και να εγκαταστήσει έναν μικρό βενζινοκινητήρα, που θα έχει το ρόλο φορτιστή για να τροφοδοτήσει το μοτέρ με την μπαταρία.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν κενά στην εκτέλεση της ιδέας (ή κάτι που η Suzuki δεν αποκαλύπτει) αλλά η πρόταση, θα λύσει το ζήτημα της αυτονομίας της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας. Εάν σκοπεύετε να κινηθείτε πιο μακριά από ό, τι σας επιτρέπει η μπαταρία, θα χρησιμοποιήσετε τον κινητήρα με βενζίνη. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε χώρες, όπου το ηλεκτρικό δίκτυο είναι ανύπαρκτο, ή πολύ αδύναμο για να υποστηρίξει μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα υψηλής ισχύος.

Είναι, όμως, ένα εφικτό σχέδιο; Εκτός από την αυτονομία, είναι επίσης πιθανό το δίτροχο να είναι ιδιαίτερα ακριβό. Θυμηθείτε, ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν αποτελεί εγγύηση παραγωγής, και η Suzuki μας έχει… τάξει πολλά συναρπαστικά νέα μοντέλα, τα οποία στη συνέχεια τα «πήρε πίσω» (θυμηθείτε την turbocharged Recursion ή το Burgman με υδρογόνο).

Advertisement

 

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Η Suzuki Hayabusa και με τούρμπο

Ducati Multistrada V4 το 2021

Advertisement

Superleggera V4: Η Dream Bike της Ducati (+video)